23948sdkhjf

Scanias harde år - driftsresultatet halvert

Årsrapporten for 2020 viser hvordan korona rammet lastebilindustrien.

INDUSTRI OG ØKONOMI:

Scania har en gedigen omsetning worldwide, men i 2020 falt den med 18 prosent og endte på 125 milliarder kroner. Det er ned fra 152 milliarder i 2019.

Driftsresultatet, altså det man folkelig kaller overskuddet, ble rammet enda hardere. Det sank med 49 prosent til 8,9 milliarder svenske kroner.

Ser lyst på salget i 2021

Men det er da i det minste fortsatt overskudd. Og fjerde kvartal viste veldig bra takter. Konsernsjef  Henrik Henriksson sier blant annet følgende om markedet og utsiktene: 

- Data samlet fra oppkoblede Scania-biler viser at det er fortsatt god transportaktivitet, spesielt i segmentene for langtransport, distribusjon og konstruksjon, men også for bybusser.  Ordreinngangen for våre lastebiler økte dermed med 55 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med året før.

10 prosent el i 2025

Men den lange fremtiden er også interessant, ikke minst miljøutviklingen mange "frykter". Her sier Henriksson:

- I september lanserte vi vår første helelektriske lastebilserie, som vil spille en nøkkelrolle for å nå Scanias vitenskapelige baserte klimamål. Innen 2025 forventer Scania at elektrifiserte biler vil utgjøre rundt 10 prosent av det totale kjøretøysalget i Europa, og innen 2030 forventes tallet å være 50 prosent.

Vi er nok mange som må på lade-kurs etter hvert :)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11