23948sdkhjf

Laster opp 33 stk 40-tonns dumpere i timen

Våren nærmer seg, det samme gjør Cat 374, erstatteren til 374F som blir sendt fra fabrikken i mai.

Cat 374 skal kreve 20 prosent mindre vedlikehold og den skal være mer effektiv ifølge Cat som også har lansert de to andre lastemaskinene / produksjonsmaskinene Cat 395 og Cat 352 for markedet.

Markedet for denne størrelsen i Norge varierer fra år til år, men Pon skal ha stått for ca 30% av markedsandelen for denne vektklassen. I januar var det bestilt to av de nye 374 til Norge.

- Vi forventer første Cat 374 til Norge i løpet av 6 måneder. Maskinene blir sendt fra fabrikk i mai, froteller produktsjef for gravemaskiner, Marius Halnes i Pon Equipment. 

Lastemaskin

Ifølge Cat skal den klare å laste opp 33 stk 40-tonns dumpere i timen. Den er raskere og sterkere og har bedre respons på styrespak forteller Cat.

Regenerering

Også denne har dedikert hydrostiatisk svingkrets som gjør det mulig å regenerere bremseenergi fra svingen og selv styre oljeflyten. For eieren betyr det høyere effektivitet og mer forutsigbar ytelse når man gjør flere oppgaver samtidig, ifølge Cats globale sjef for store beltegravere, Brian Abbott.

Fabrikkutstyr

Masse utstyr fra fabrikk, akkurat som storebror 395, er på plass. Cat Payload, Cat Grade 2D (som kan oppgraderes til 3D), Lift Assist, 2D E-Fence, Auto Hammer Stop, Cat Product Link og Work Tool Regcognition.

Smart

Tre settinger er tilgjengelig, Power, Smart og ECO. Smart-modus sørger automatisk for å matche motor og hydraulikken til forholdene for å redusere forbruk og optimere ytelse.

Smartere

Kjøleviftesystemet er blitt smartere og kjører kun ved behov, det sparer også drivstoff. Cat Payload veier i sanntid og skal hjelpe maskinfører å unngå overlast og underlast. Gjennom en USB-port kan man laste ned resultatene fra ett skift, til 30 dagers jobb. Maskinen har også Cat Grade 2D som kan oppgraderes til 3D. Lift Assist kalkulerer vekt av det man forsøker å heise og sammenligner det med maskinenes kapasitet, den varsler visuelt og med lydsignal. 2D E-Fence gjør det mulig å sette grenser. Auto Hammer Stop minsker slitasje på redskap og maskin. Et varsel kommer opp etter 15 sekunder kontinuerlig pigging og stopper automatisk etter 30 sekunder. Cat Product Link sørger for info gjennom VisionLink. 

Fakta Cat 374

Operativ vekt: 72 tonn
Motor: Cat C15
Effekt: 485 hk
Maks gravedybde: 8,5 m
Rekkevidde: 13,16 m
Lastehøyde: 8,4 m

Sterkere

Bom, stikke og ramme skal være konstruert med dobbel styrke sammenlignet med forgjengeren.

Lavere vedlikeholdskost

Nye filtre med integrert pre-cleaner og primær- og sekundærfiltre skal sørge for å kunne holde på dobbelt så mye støv. Returfilteret på hydraulikken har 3000-timers varighet, en 50 prosent økning. Dieselfiltrene er synkronisert for 1000-timers service, en økning på 100 prosent.

Hytta

Kunden velger mellom Deluxe og Premium og får nøkkelløs startknapp, nytt kontrollpanel og stor berøringsskjerm med jog-dial-bryter. Konsollen på venstre side tiltes opp for enklere inn- og utgang. Hyttefestene reduserer vibrasjoner 50 prosent bedre. Knappene på styrespakene er programmerbare og man har bedre sikt, forteller Cat.

Kilde: Caterpillar / Pon Equipment

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Verdens første: Biogass-drevet New Holland-traktor til Graver AS
Traktor-premiere: Bobcat-traktoren vist for første gang i Norge
Tretten: Framgang for midlertidig bru
Polaris Norge: Rekkevidde er ikke alt
Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen
Engcon: Etablerer eget salgsselskap for Norge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.093