23948sdkhjf

Hæhre med fullt trøkk på E6-forberedelser

Arbeidene innebærer flytting av en inntaksdam, gjøre klar til togfri helg og ta hensyn til krevende grunnforhold, men alt avhenger av Stjørdal og Levanger.

Nye Veier og Hæhre Entreprenør er godt i gang med forberedende arbeid til det som skal bli ny E6 fra Kvithammar til Åsen.

Forbordsfjelltunnel

 En viktig del av denne strekningen er den seks kilometer lange tunnelen gjennom Forbordsfjellet. Den sørlige tunnelportalen blir på Holan i Stjørdal, og prosjektet er nå ferdig med forskjæringen.

Oppstart på tilsvarende forskjæring i Langsteindalen, den nordlige enden av tunnelen, er planlagt til over sommerferien.

Togfri helg og krevende grunnforhold

Prosjektet er så langt i rute, for det er mye arbeid som gjenstår frem til full anleggsstart og dette må times nøye, spesielt med tanke på togfri helg i midten av juni. Denne helgen skal det etableres en jernbaneundergang under Nordlandsbanen på Holan.  Dette for å sikre adkomst til den del av anlegget som blir på sørsida av jernbanesporet. Som følge av krevende grunnforhold er det strenge krav.

Her skal det etableres anleggsvei, riggområde og tilkomst til der jernbaneundergangen skal være. Man skal flytte kabler, rydde skog og forberede fylling av masse i en ravinedal. Dette forberedende arbeidet starter rundt den 20. april.

Flytter inntakdsdam 300 meter

I tillegg til å etablere jernbaneundergang, skal prosjektet flytte en inntaksdam i Langsteinelva. SalMar settefisk AS bruker denne dammen for vanntilførsel til oppdrettsanlegget sitt.

– Vi skal flytte inntaksdammen ca. 300 meter lengre oppstrøms i elva, slik at den kommer oppstrøms ny E6. Dette er for å sikre at SalMar har vanntilførsel til oppdrettsanlegget, både i bygge- og driftsfasen, sier Lars Erik Moe, konstituert prosjektsjef i Nye Veier. 

Anleggsstart til høsten

Det er med andre ord stor aktivitet i prosjektet. Ca. 20 personer vil jobbe med forberedende arbeid i tiden fremover og man håper på anleggsstart til høsten.

( Det avhenger imidlertid av vedtatte reguleringsplaner i Stjørdal og Levanger kommune. Planen for Stjørdal kommune skal behandles i kommunestyret den 25.mars.)

Planforslaget i Levanger begynner nå også å være ferdig, og Nye Veier sender over komplett planmaterialet til kommune fredag denne uken (19.03). Dersom alt går som planlagt, legges planen ut til offentlig høring i midten av mai, og en håper på politisk behandling i september.

E6 Kvithammar – Åsen

Nye Veier bygger ny E6 fra Kvithammer (Stjørdal kommune) til Åsen (Levanger kommune). Veistrekningen er 19 km og skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Byggestart blir i 2021, og planen er at hele strekningen er ferdig i 2025/2026.

Opphav og kilder: Nye Veier

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Scania R770 til Hardangerskifer: - Vi vil ha god trekkraft og spare diesel
Krone er fortsatt konge over 16 tonn: Tilhengersalget med solid vekst i 2022
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
DAF CF 340 i test i TransportMagasinet "Etter noen mil"
E6 i Badderen får ny bru - en midlertidig sådan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11