23948sdkhjf

Stor snuoperasjon endte med HMS-pris

Grande Entreprenør er tildelt Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2020. Siden selskapet ble kjøpt opp i 2018 har det gått fra å være en av enhetene i Veidekke med høyest skadetall til i dag å være blant dem med færrest skader.

Grande Entreprenør er en lokal entreprenør som holder til i Verdal i Trøndelag. Da Veidekke kjøpte selskapet i februar 2018, var sikkerhetstilstanden et godt stykke unna Veidekkes HMS-standard. Derfor ble det satt i gang et HMS-forbedringsarbeid som har blitt gjennomført på imponerende kort tid. Blant annet gjennomfører nå alle ansatte Veidekkes 40-timers HMS-kurs, og medarbeidere som ikke har skandinavisk morsmål får norskopplæring.

Stor snuoperasjon

– I Veidekke setter vi alltid HMS i første rekke. Fra å være en av de enhetene med høyest skadetall, har Grande siden oppkjøpet gjennomført en imponerende snuoperasjon som gjør at de i dag er en av de flinkeste i klassen. Det er derfor en stor glede å tildele Grande Entreprenør HMS-prisen for 2020, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.

– Alle våre 215 medarbeidere har lagt inn en kjempeinnsats de siste årene, og alle skal ha sin del av æren for denne prisen. Vi har tatt oss selv i nakken, innsett at her må noe gjøres, og så har vi bare gjort det, sier Morten Hynne, daglig leder i Grande Entreprenør. Foto: Veidekke

Ståle Brovold, tidligere leder for Veidekkes byggevirksomhet i Trøndelag, har vært sentral i forbedringsarbeidet hos Grande. Brovold, som også er styreleder i selskapet, er imponert over hvor raskt de har tatt tak i sikkhetsutfordringene.

1000-dagers plan

– 1000-dagers planen vi la for å implementere Veidekkes systemer og HMS-rutiner ble raskt smadret. Grande har virkelig overoppfylt de forventningene vi hadde. Jeg er utrolig stolt på deres vegne, sier Brovold, som samtidig påpeker at det er et kontinuerlig arbeid for å bli enda bedre.

Veidekkes skandinaviske HMS-pris har blitt delt ut siden 1997 og er en pris som henger veldig høyt konsernet. Sikkerhetsutvalget i Veidekke har plukket ut fire av syv nominerte kandidater som har blitt oversendt til konsernledelsen. Ut fra fire valgte kriterier fikk hver kandidat poeng, og den med høyest poengsum ble kåret til årets vinner.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141