23948sdkhjf

Mesta med i klimaklubben Skift

Det næringslivsdrevete klimainitiativet Skift har fått enda en stor entreprenør med i porteføljen. Mesta vil være blant de mest klimaambisiøse selskapene i Norge.

Et av Mestas tre bærekraftmål er å bidra til å stoppe klimaendringene. Derfor blir Mesta medlem i Skift, som hevder å være pådriver for at Norge skal nå klimamålene innen 2030.

Grunnlaget på plass

– Mesta har definert mål for hvordan vi skal redusere vårt klima- og miljøavtrykk. Som et ledende infrastrukturselskap i Norge har vi et ansvar for å bidra inn i den nasjonale klimautviklingen. Vi vet det vil kreve mye av oss. Vi må få grunnlaget på plass, samtidig som vi parallelt tenker utvikling. Med stor endringsvilje og entusiasme er vi klare til å ta grep, sier adm. direktør Marianne B. Røren.

Bjørn Kjærand Haugland, adm. direktør i Skift, er svært fornøyd. – Vi er glade for å ønske Mesta velkommen som medlem. Mesta er et spennende og viktig selskap i Norge, og tilfører noe nytt i Skift-nettverket med sin virksomhet som infrastrukturselskap. Det er spesielt gledelig å se at de setter klimatilpasning høyt på agendaen, da det er et av de viktigste grepene Skift tar tak i nå.

Flere norske selskap

– Samarbeid og læring er viktig for å finne gode løsninger og sikre bærekraftig utvikling over tid. Flere store norske selskap er med å gå opp veien og er gode på bærekraft. Det er mye læring i deling av erfaring og kunnskap, og det gir en ekstra motivasjon for oss til å nå de klimamålene vi har satt, sier Røren.

Mesta har satt konkrete mål for å redusere klimafotavtrykk og miljøpåvirkning, som de mener er i tråd med Parisavtalen, og krav fra norske myndigheter og kunder. Innen 2030 skal Mesta ha redusert sitt CO2-utslipp med 50 prosent, avfall med 20 prosent og bidratt til 90 prosent materialgjenvinning av avfallet. Innen 2025 skal 50 prosent av innkjøpte varebiler være elektriske, og tomgangskjøring skal reduseres med 25 prosent.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094