23948sdkhjf

90.000 færre eier egen bolig

Ferske tall fra SSB viser at andelen som eier egen bolig har falt med ett prosentpoeng, eller om lag 90.000 personer siden 2015. – Bekymringsfullt, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

– Vi trenger et velfungerende boligmarked for både de som ønsker å eie og å leie bolig. NBBL er allikevel bekymret for at dette for mange ikke lenger er et valg, men at høy boligprisvekst gjør det stadig vanskeligere å etablere seg på boligmarkedet, sier Frengstad Bjerknes.

Han påpeker at vi nordmenn i stor grad eier vår egen bolig har vært viktig for å dempe den internasjonale trenden med økte økonomiske forskjeller de siste tiårene.

Norges Bank må sette opp renten

– Utfordringen er at boligprisveksten har vært og er altfor høy til at man kan holde tritt med en nøktern og normal arbeidsinntekt. Det skyldes at det har vært en stor ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i pressområder. Den langsiktige løsningen er at det bygges flere boliger der folk vil bo. På kort sikt må Norges Bank sette opp renten, sier Frengstad Bjerknes.

– Vi trenger et velfungerende boligmarked for både de som ønsker å eie og å leie bolig. NBBL er allikevel bekymret for at dette for mange ikke lenger er et valg, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL. Foto: Nadia Frantsen

Opphav og kilder: NBBL

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078