23948sdkhjf

Minst 30 nye tankbiler fra Scania til Luftforsvarets flystasjoner

Forsvarsmateriell signerte fredag 26. mars kontrakt med Norsk Scania AS om levering av nye flyplasstankvogner. Dette skjedde med et digitalt håndtrykk mellom sjef for Forsvarsmateriell landkapasiteter, brigader Øyvind J. Kvalvik og administrerende direktør i Norsk Scania AS, Frode Neteland.

TRANSPORTMATERIELL:

Etter ca. 30-40 års tjeneste skal de gamle flyplasstankvognene på Luftforsvarets flystasjoner erstattes.

I 2022 vil de første nye flyplasstankvogner være i drift på Luftforsvarets flystasjoner.

- Målsetningen med anskaffelsen er å fremskaffe en sikker, enhetlig og tidsriktig tankbilflåte med tilstrekkelig tankings- og avtankingskapasitet til å etterforsyne nasjonale og allierte luftfartøyer med drivstoff i fred, krise og krig. Dette er en viktig leveransekontrakt som gjør at vi er et godt stykke på vei med denne signeringen, sier brigader Øyvind J. Kvalvik.

Ut med de gamle, inn med 30 nye

Kontrakten har en total verdi fra 150-270 millioner norske kroner. Dette inkluderer i første omgang 30 flytankbiler med tilhørende logistikk og CLS avtale, og i tillegg opsjon på inntil 30 ekstra tankbiler.

De nye bilene blir av typen Scania P460 4x2 og G460 6x4.

Samarbeid Sverige, Finland og Norge

- Dette er en fortsettelse av et nærmere 30 år langt samarbeid mellom Forsvaret og Scania. Det er også gjort en fantastisk jobb av prosjektgruppen i både Norge og Sverige, samt påbygger i Finland, sier Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

Opphav og kilder: Pressemelding Norsk Scania

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066