23948sdkhjf

Retro: Saugbrugs utvidet stort

NOVEMBER 1993:
Norske Skog Saugbrugs fikk doblet produksjonskapasiteten da de satte i drift en av verdens største papirmaskiner.

 

Papiret fra PM6 ble eksportert til over 40 land og medførte store omlegginger av driften på Sauøya hvor UniFeeder hadde anløp to ganger i uken.

Lagerkapasiteten ble doblet til 20.000 tonn og byggingen at et helt nytt administrasjonsbygg gjorde at logistikkavdelingen ble sittende i hjertet av transportvirksomheten. Personellet fra tidligere Fredrikshald Stuerforening var nå ansatt direkte av Saugbrugs som også hadde overtatt driftsansvaret for kaianlegget fra Halden Havnevesen. Vi rapporterte at plassering og sortering av det store antallet containere fortsatt skjedde manuelt, men at et dataprogram for dette var på trappene.

 

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 10-1993:

Løfterikt hos Ringnes

Da Ringnes tok i bruk sitt nye anlegg på Gjelleråsen ble enkelte arbeidsoppgaver overflødige. For å redusere antall oppsigelser ble det satt i gang et omfattende omskoleringsprosjekt og ettersom MA/logistikk var ansett som en sentral funksjon ble en stor andel av de som fikk nytt arbeid ansatt på lageret.

Opplæringssekretær Bjørg Skoglund og truckførerinstruktør Jon Lillehagen spilte sentrale roller i den omfattende truckføreropplæringen som ble gjennomført i henhold til den nye fagplanen som hadde blitt innført et par år tidligere.

 

Nye Nissan JX

Nissan Norge kunne melde om den nye JX-serien om omfattet trucker med forbrenningsmotor og løftekapasitet fra ett til tre tonn. Salgssjef Tor Lersbryggen fremhevet de høye ytelsene, og trakk spesielt frem løftehastighet og akselerasjon som langt overgikk konkurrentene. Nissans nye 60 hesters dieselmotor hadde dessuten fått halvert støynivå.

JX ble utstyrt med svenske BoBo-hytter og truckene avløste den populære FX-serien som hadde vært på markedet siden 1986.

Opphav og kilder: Logistikk & Ledelse nr. 10-1993

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.143