23948sdkhjf

90- og 100-tonnere på nettstrøm

Liebherr lanserer R976-E og R 980 SME-E for gruvedrift og steinbrudd.

Liebherr-France SAS i Colmar, Frankrike har konstruert de to nye elektriske produksjonsmaskinene på henholdsvis 90 og 100 tonn selv ved å bruke sin egen ekspertise fra elektriske gruvemaskiner. De er tilgjengelige som forgraver og bakgraver og går på nettstrøm, dermed ingen Co2-utslipp lokalt. Liebherr R976-E og R 980 SME-E erstatter ER 974 B. 

På nettstrøm

R 976-E på 400 kW blir "foret" med 6000 Volt via strømkabel med koblingspunktet midt under på understellet, eller på siden om man ønsker det. Som tilvalg finnes også en motorisert kabeltrommel. 

Fordelene

Om du kan produsere med nettstrøm skal begge graverne ha fordeler som konstant hastighet på syklusen uansett belastning og lengrer serviceintervaller. Selve produksjonen skal også være høyere og lavere kostnader på vedlikehold og drift skal gjøre den mer kostnadseffektiv sammenlignet med dieseldrift.

Fører skal få det komfortabelt med betydelig lavere støy og automatisk klimaanlegg i tillegg til 270 graders kamerasystem rundt maskinen og en 9-tommers monitor.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Liebherr

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.473