23948sdkhjf

Valtra lanserer N- og T-serien i 5. generasjon

Flere funksjoner, høyere komfort og smarte løsninger på femte generasjon av N- og T-serien.

Etter lanseringen av G-serien i fjor og A-serien i begynnelsen av 2021, fortsetter Valtra utviklingen av femte generasjon ved å introdusere sine nye traktorer i N- og T-serien.

Bilde under: Valtra T-serie i vinterdrift. Foto: Valtra

Traktorene ble lansert 13. april 2021 med forbedringer basert på tilbakemeldinger fra kundene, forteller produsenten i en pressemelding. 

I førerhuset

 Førerhus med ny utforming, nytt utseende, nye funksjoner for transmisjon og motor og en helt ny smartskjerm skal gjøre det enkelt å bruke de nye maskinene. Når du klatrer inn er det tydelig at traktoren er blitt grundig modernisert. Rattstammen er helt ny med enklere justering. Valtras kjente vendegirspak har blitt ny, noe som gjør det enklere å skifte kjøreretning når du skifter mellom forskjellige kontroller, for eksempel SmartTouch-spaken eller TwinTrac-vendegiret. Rattet er litt større enn tidligere.

Les også: Valtra med 2400 hestekrefter

Traktorene er tilgjengelige umiddelbart, siden produksjonen allerede startet ved Valtras fabrikk i Finland.

Bilde under: Førerhytta i T-serien. Foto: Valtra

Ny skjerm

En av de mest synlige nye funksjonene i femte generasjon av N- og T-serien er skjermen på A-stolpen. Den erstatter det tradisjonelle instrumentpanelet i dashbordet. All viktig informasjon vises tydelig på fargeskjermen. Den øverste delen av skjermen viser alltid standardinformasjon, for eksempel kjørehastighet, motorturtall og tid. Lenger ned på skjermen kan føreren velge informasjon for å kontrollere traktoren og redskap. Skjermen viser også informasjon om radiostasjonen og smarttelefonen via Bluetooth.

Bilde under: Ny skjerm i A-stolpen. Foto: Valtra

Den samme skjermen kan også brukes på HiTech- og Active-modeller for å angi alle innstillinger for motor, hydraulikk og transmisjon. Skjermen viser alle innstillinger og trinn tydelig, slik at føreren kan få mye mer ut av traktoren. På Versu- og Direct-modellene benyttes skjermen på A-stolpen og SmartTouch ut fra hva som er praktisk og førerens preferanser.

Start Boost

Takket være den nye funksjonen Start Boost skal det være enkelt å starte i hastighetsgruppene B og C, selv med tung last. Det skal også gå raskere å skifte mellom hastighetsgruppene, spesielt merkbart ved kjøring på vei.

Bilde under: N- og T-serien er allerede tilgjengelig og i produksjon i Finland. Foto: Valtra

 SmartTouch og premium

På SmartTouch-modellene har høyre side av førerhuset fått ny utforming, og setet kan dreies enda lenger mot høyre. Det høyre kontrollpanelet har fått telefonholder og ekstra USB-ladepunkter. Den øvre delen av ryggstøtten på den nye generasjonen av Valtra Evolution-setet kan dreies med føreren og gir også støtte når føreren delvis har snudd rundt for å se på redskapet bak.

Bilde under: Valtra ble mest solgte traktor i Norge i 2020 med 596 registreringer.

Et mørkt Premium-interiør er tilgjengelig som tilleggsutstyr i førerhuset, og det inkluderer for eksempel et skinnratt, delvis forkrommet pedaler og gummipolstring nederst i oppbevaringsrommene.

Smartere modeller

 To av tre nye Valtra-traktorer er utstyrt med autostyring eller avanserte smarte landbruksløsninger i dag. Kundene kan også spesifisere sin nye traktor i N- eller T-serien med Valtra Guide  og smarte funksjoner for presisjonslandbruk som Task Doc og Section Control. Oppgavedata kan overføres sømløst mellom traktoren og kontoret. Den nye Auto U-Pilot kombinerer Valtras nyskapende styringssystem for vendeteig med Valtra Guide. Auto U-Pilot styrer redskapet med større presisjon i vendeteigen. Dette reduserer behovet for oppmerksomhet hos føreren og gjør jobben enklere.

Kilde: Pressemelding fra Valtra

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093