23948sdkhjf

Blir blant de største på utleie: Renta kjøper Byggesystemer

Renta kjøper samtlige aksjer i Byggesystemer, som i tillegg til å leie ut maskiner og utstyr er en av landets største stillasentreprenører.

Avtalen mellom Renta og Byggesystemer ble ferdigforhandlet og signert i påskeuken, med overtakelse i slutten av april. Byggesystemer ble etablert i 1975 og har en solid markedsposisjon med 160 ansatte fordelt på åtte avdelinger i Nord-Norge og én i Oslo. Renta har på sin side 60 ansatte fordelt på avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike og i Narvik. Oppkjøpet gjør at Renta får 220 ansatte i Norge og et budsjett på like under 500 millioner kroner for 2021.

– Selskapene utfyller hverandre på en veldig god måte, og vi er nå på god vei til å bli en landsdekkende utleieaktør. Sammen får vi stor bredde i en miljørettet utleiepark, bransjeledende digitale løsninger for kunder og ansatte, solid fagkunnskap og en sterk sikkerhetskultur. Vi ønsker med det å være det naturlige førstevalget for kunder både i Nord-Norge og resten av landet framover, forteller Leif Martin Drange, adm. direktør i Renta AS.

Opptatt av lokal verdiskaping

Byggesystemer har helt siden starten vært opptatt av lokal tilhørighet og nær relasjon til kundene, med solid fagkunnskap på alle sine avdelinger.

– Lokal medbestemmelse og dyktige ansatte har vært en suksessfaktor i mer enn 45 år. Det var derfor avgjørende for oss at Renta sine verdier samsvarer med «Byggesystemer-ånden». Renta er opptatt av lokal forretning og verdiskaping, og de har samme forståelse for at lokalt ansatte utgjør en stor forskjell. I tillegg veide det tungt at vi utfyller hverandre både på utleieutstyr, tjenester og geografi, sier Arne Bratsberg, konsernleder i Byggesystemer.

Alle ansatte blir med videre

Alle avdelingene skal videreføres med dagens ansatte. Eierne i Byggesystemer reinvesterer også en stor andel av salgssummen i Renta Group, og sikrer med det fortsatt lokalt eierskap.

– Vi er svært glade for at de vil være med videre på eiersiden. Det viser at de har stor tro på Renta i årene fremover. Det er også svært gledelig at alle de ansatte blir med videre, fortsetter Drange.

Renta Group har hovedkontor i Helsinki og driver med utleie og stillas i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Konsernet vil etter oppkjøpet ha nesten 1.000 ansatte fordelt på mer enn 90 avdelinger og en estimert omsetning i 2021 på ca. 2,5 milliarder.

Opphav og kilder: Renta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062