23948sdkhjf

Raset i Tana: Det raste kort tid etter sprenging

Det var et aktivt veiprosjekt på strekningen der det store raset gikk like etter en salve ble detonert.

Søndag 18. april tok et jordskred med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana. Raset gikk 500 meter ut i havet. Veien vil bli stengt i flere uker.

Området er sikret og geoteknikere fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen er på stedet for å gjøre undersøkelser. Det skal grunnbores i rasområdet de neste dagene. Måling og skanning av havbunnen er avsluttet, samt dronemåling av rasområdet. Dette er oversendt geoteknikerne. Når også boreprøvene er klare vil det ta en til to uker å analysere hvor stabile massene er. Arbeidet videre er avhengig av disse funnene.

Aktivt veiprosjekt på strekningen

Vegstrekninga som ble tatt av skredet skulle erstattes av ny veg. Sprengningsarbeidet som pågikk i tidsrommet før raset var knyttet til den nye vegen som vil ligge i overkant av eksisterende veg.

Det var i forbindelse med dette arbeidet at det ble foretatt en større sprengning i samme området som det gikk ras i morges. Sprengningen skjedde lørdag ettermiddag, og det skal angivelig ha begynt å rase kort tid etter at salven var gjennomført. (Ordfører i Tana, Helga Pedersen, til NRK)

Det er Anlegg Nord AS som er entreprenør for prosjektet som inneholder 286.400 kubikkmeter sprengte masser. Kontraktsummen er på 97,8 millioner kroner og strekker seg ca 9 kilometer.

Kilde: Troms og Finnmark fylkeskommune / NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078