23948sdkhjf

Neste generasjon eSprinter

Langt flere karosserivarianter, påbyggermuligheter og viktigst av alt: Dobbel rekkevidde fra dagens modell.

Allerede før dagens eSprinter har rukket å rulle ut på norske veier, viser Mercedes-Benz Vans deres neste generasjon e-Sprinter.

Mens hovedfokuset på web-eventet den 22.april ble lagt på karosserivarianter og påbyggervennlighet, både på eVito og eSprinter, var det nok ting som batteripakker og rekkevidde man med norske øyne venter mest på.

Neste eSprinter

For neste generasjon får en helt annen fleksibilitet lover Daimler, med tre forskjellige batteripakker, to forskjellige akselavstander og stort sett alle mulige karosseriversjoner og påbygg. Modellen skal bli tilgjengelig i Nord-Amerika og Europa og det prates om mer enn dobling av dagens rekkevidde (som er 150 km WLTP). Den får da en modulær batteripakke plassert i midten under/i chassiset, generator osv i front og elmotor på bakhjulene. Den får også 50 prosent økt nyttelast.

Det kjedelige, for de som venter og kanskje for importøren, er at den ikke settes i produksjon før i 2. halvdel av 2023. Produksjonen vil da starte i Charleston, Düsseldorf og Ludwigsfelde.

Komplett el-palett i 2022

Mercedes lover også at hele varebilportfolioen blir elektrifisert fra 2022, da også minstemann Citan som kommer i ny drakt og blir vist veldig snart.

Kilde: Mercedes-Benz Vans

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.046