23948sdkhjf

Forlik: Fylkeskommune må betale HAB Construction 20 millioner

Etter et veiprosjekt i Porsgrunn stevnet HAB Construction AS i fjor Vestfold og Telemark fylkeskommune for 44 millioner kroner. Etter å ha inngått et forlik skal fylkeskommunen betale 20 millioner til entreprenøren.

En utenomrettslig mekling endte med at det ble inngått et forlik HAB Construction AS og Vestfold og Telemark fylkeskommune i prosjektet fylkesvei 32 Gimlevegen – Augestadvegen (Lilleelvprosjektet) i Porsgrunn.

– Vi er glade for å nå legge denne saken bak oss, og kunne rette fokuset fremover mot de mange gode bypakke-prosjekter som ligger foran oss, og som vi er i gang med, uttaler fylkesordfører Terje Riis Johansen på nettsidene til Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Krevde 44 millioner – får 20 millioner

HAB Construction AS er entreprenøren som sto for veiutbyggingen i Porsgrunn, fra Beha-kvartalet og fram til Hovengtunnelen, samt rundkjøringene. 3. august 2020 stevnet de Vestfold og Telemark fylkeskommune for 44 millioner kroner ekskl. mva og forsinkelsesrenter.

Forliket som nå er inngått innebærer at Vestfold og Telemark fylkeskommune betaler 20 millioner. I tillegg kommer mva, forsinkelsesrenter og omkostninger.

De økonomiske konsekvensene av forliket er innenfor politisk vedtatt ramme på 710 millioner kroner inkl. mva, opplyser fylkeskommunen.

Kilde: Vestfold og Telemark fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078