23948sdkhjf

Kjører betong: Lene Marie fra Dale

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det ble et skikkelig drittføre”

  • Sjåfør: Lene Marie Øen
  • Bosted: Dale, Sogn og Fjordane
  • Kjører: Området rundt Dale, men av og til litt kommunene utenfor
  • Bil: Volvo FH-540 betongbil 2021-modell, og noen ganger Volvo FMX-540 tippbil.
  • Lene Marie har kjørt lastebil siden 2019, og jobber for Mathias Øen Transport
  • Instagram: @queenoen

“Jeg vokste opp med lastebiler og har stort sett vært rundt de siden jeg var liten. Min morfar, Mathias, er nok den som inspirerte meg mest til å bli yrkessjåfør. Det var han som lærte meg å kjøre bil, både personbil og lastebil. Hvordan alt virker og hva alle knappene er til. I tillegg til at veldig mange av guttene i familien kjører storbil, så kunne ikke jeg være noe dårligere.

Det er spesielt en historie som jeg husker godt fra min korte tid som yrkessjåfør. Det var den første vinteren min med lastebilen, sent i februar 2020. Jeg skulle kjøre betong for et annet firma i Dale. Jeg hadde fraktet det tredje og siste lasset den dagen, og det var fint vær og tørre veier til leveringsplassen.

På veien hjem snødde det snøballer og det ble et skikkelig drittføre. Jeg klarte akkurat å komme meg ut på en rasteplass for å få på kjettinger. Det var første gang jeg la på kjettinger etter skolen. Jeg hadde heller ikke god dekning på mobilen, men jeg fikk gitt beskjed til gamlingen, morfar. Jeg fikk lagt på kjettingene og kom meg trygt hjem.

Ute på veien så er det de smale vestlandsveiene som er de beste. Da hører jeg gjerne på radio, eller musikk på spotify. For meg er det viktigst å trives i jobben og ha gode kolleger. Da koser jeg meg, og hverdagen blir litt enklere. På fritiden driver jeg stort sett med bil, og treffer gjerne andre sjåfører og venner.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078