23948sdkhjf

Kjører containerbil: Markus fra Andebu

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Utfordrende og særdeles morsomt”

  • Sjåfør: Markus Fjeld 
  • Bosted: Andebu
  • Kjører: Trafikkerer E18 i Vestfold på ettermiddagen og kveld.
  • Bil: Volvo FH16 750 med multilift krok, 2019-modell
  • Markus tok lappen på lastebil i 2013, og kjører i dag for Jan Petter Aarseth Transport AS hvor han stortrives.
  • Instagram: @fjeldmarkus

“Jeg har hatt en forkjærlighet for biler og lastebiler helt siden jeg var veldig liten. Jeg utdannet meg til bilmekaniker, men hoppet av etter andre uka som lærling. Fikk tilfeldigvis plass på et ti-ukers kurs hos OSS kort tid etterpå.

I mars i år gikk jeg over fra langtransport til lokalkjøring for Jan Petter Aarseth Transport. Der kjører jeg søppel og avfall i containere i regi av Ragn Sells mellom deres avdelinger på Borgeskogen og Larvik.

Før jeg sluttet hos min tidligere arbeidsgiver hadde jeg to ekspress-turer til Alta og en ordinær tur til Hammerfest, begge fra Østlandet. Jeg kjørte gjennom Sverige og Finland, og det var en særdeles fin opplevelse som jeg gjerne gjør igjen.

Det første lasset nordover var en ekspress med fiskeutstyr fra Råde med åpen semi ut til Øksfjord (bildet under), et lite stykke vest for Alta. Da kjørte jeg og en kollega tomannsløp, og første natta parkerte vi i Pajala, et par mil fra Finland. I løpet av natten hadde det snødd tilnærmet 30 cm, og det var et sånt føre hele vegen opp til Kautokeino. Utfordrende og særdeles morsomt.

På de to andre turene gikk fra Råde og opp til Leirbotn (bildet under). Da hadde jeg med tunnelmatter fra Skumtech. Jeg kjørte alene en fredag kveld, og fikk returgods fra Hammerfest og ned til Berger utenfor Oslo.

Jeg trives nok best i bilen når jeg ligger på en firefelt motorveg på natten, for da slipper jeg alle bilistene og kan få ligge i fred. Da går det gjerne i noen spillelister på Spotify.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078