23948sdkhjf

Forsvarsbygg investerte for 3,7 milliarder i fjor

Landets største offentlige eiendomsaktør overleverte 84 byggeprosjekter til Forsvaret i 2020. De samlede investeringene til Forsvarsbygg endte på om lag 3,7 milliarder kroner.

– Produksjonen har vært høy og vi har holdt hjulene i gang til tross for koronapandemien. Dette har bidratt til økt kampkraft for Forsvaret, og vi har hatt en aktiv rolle i utviklingen av et bærekraftig og fremtidsrettet norsk forsvar, fastslår  Thorbjørn Thoresen, direktør i Forsvarsbygg. Han legger til at de kommer til å fortsette effektiviseringsarbeidet sitt i den nye langtidsperioden for forsvarssektoren og er klare til å bygge mer forsvarsevne i årene som kommer.

Landets største offentlige eiendomsaktør

I Forsvarsbyggs årsrapport for 2020 kommer det frem at de forvaltet 12.854 bygg og anlegg over hele landet gjennom 1.415 årsverk. Det ble investert for om lag 3,7 milliarder kroner og Forsvarsbygg hadde 391 aktive investeringsprosjekt i ulike faser og overleverte 84 byggeprosjekt. Med 4,1 millioner kvadratmeter forvaltet bygningsmasse og totale kostnader på 9,7 milliarder kroner er Forsvarsbygg den største offentlige eiendomsaktøren i landet.

Betydelig salg av eiendom

Forsvarsbygg avhendet totalt 37.531 kvadratmeter gjennom riving, rydding og salg i 2020. Det ble solgt forsvarseiendom for 227 millioner kroner og salgsinntektene besto primært av salg av boliger og av Somaleiren utenfor Stavanger.

Siden 2001 har forsvarsbygg avhendet over 3 millioner kvadratmeter eiendom som ikke lenger er relevant å bruke for Forsvaret. Salg av eiendom har gjort at forsvarssektoren har fått tilbake rundt 5,5 milliarder kroner netto til høyere prioriterte oppgaver, opplyser Forsvarsbygg.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094