23948sdkhjf

Stangeland: Fikk vannkontrakt på 124 millioner

Stangeland er innstilt som lavtilbyder på andre etappe av Hovedvannledning Vest og det skal gjøres med HVO.

IVAR (Interkomunalt Vann Avløp Renovasjon) sitt gigantprosjekt som skal sikre rent vann i regionen går fra Langevann i Gjesdal kommune til Tjensvollbassengene i Stavanger. Den nye rørledningen blir på 33 km og følger dagens trase gjennom seks kommuner.

I sjø og gjennom jernbanen

Kontrakten Stangeland nå har vunnet "E02: Ledningsanlegg Fjermestad – Engjelsvåg" er på syv kilometer og går gjennom kommunene Time og Klepp. Deler av traseen legges i sjø, og innebærer arbeid nær og gjennom jernbanen. Rørtraseen mellom styringsbassenget på Fjermestad til ventilkammeret på Engelsvåg er ca altså 7 km lang og består av rør type DN 1400 GRP (fiber) og DN1400 PE (plast).

124 millioner kroner

Stangeland er tildelt kontrakten på grunnlag av beste forhold mellom pris, kvalitet og gjennomføring. Verdien på oppdraget er ca 124 mill. Oppstart er juni og vil pågå i 18 måneder, forteller de i en pressemelding.

IVAR eies av 12 kommuner; Stavanger, Sola, Sandnes, Gjesdal, Hå, Time, Strand, Hjelmeland, Kvitsøy, Randaberg, Klepp og Sulda, med et samlet innbyggertall på ca. 340.000

– Dette er en viktig, spennende jobb som passer godt inn i porteføljen vår. Vi har identifisert gode løsninger som gir effektiv fremdrift og redusert risiko, sier Sigbjørn Tveiten, prosjektleder i Stangeland Maskin.

HVO-drift

Anleggsplassen er fossilfri, noe som innebærer at alt av biler og anleggsmaskiner kjøres på HVO-diesel. Stangeland har allerede flere fossilfrie anlegg, og høster synergier av dette.

– En av suksesskriteriene våre er tiltak knyttet opp mot miljøtiltak, både på anleggsplassen og ivaretakelse av ytre miljø med redusert Co2 utslepp og fotavtrykket, sier prosjektutvikler Glenn Time.

Kilde: Pressemelding fra Stangeland

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063