23948sdkhjf

Veidekke: Vi skal kutte ut fossile brensler og karbonintensive materialer

Etter et langt hyggeligere førstekvartalsregnskap klinker entreprenørkjempen til med hårete klimamål

Etter salget av eiendomsvirksomheten i 2020 er Veidekke en rendyrket entreprenør som omsatte for 8,3 milliarder i første kvartal med et resulatet før skatt på 28 millioner kroner. Og selv om det ikke er store overskuddet var det samme tallet på 115 millioner i minus etter samme kvartal i fjor. 

Selskapet fikk nye ordrer til en verdi av NOK 9,8 milliarder i kvartalet og hadde per 31. mars ordrereserver til en verdi av NOK 37,9 milliarder, skriver de i pressemeldingen.

Og nå klinker de altså til med mål om klimanøytralitet innen 2045.

Og hva det betyr?

Vel selvsagt legger de ikke frem en detaljert liste over hva de skal bruke av utstyr eller drivstoff annet enn følgende forklaring:

"Ambisjonen innebærer å kutte klimagassutslipp både fra egen virksomhet og verdikjede til netto null før 2045, i tråd med utslippsbanen som begrenser global oppvarming til 1,5 grader."

Videre forklarer de:

"For å nå klimanøytralitet må Veidekke begrense og etter hvert slutte å bruke fossile brensler og karbonintensive materialer i bygg- og anleggsvirksomheten. Dette dreier seg om å redusere utslipp som følger av kjøp og bruk av varer som betong og betongelementer, stål og bitumen og tjenester som transport av masse og grunnarbeider."

Kilde: Pressemeldinger fra Veidekke

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094