23948sdkhjf

Skal ta imot 1,6 millioner kubikkmeter stein

Statens vegvesen har signert første intensjonsavtale for tunnelstein frå «K5» Arna-Stanghelle.

Statens vegvesen signerte den 05.mai intensjonsavtale med NCC Arna Steinknuseverk AS på Gaupås. Avtalen gjelder mottak av inntil 1,6 millioner kubikkmeter stein fra tunnelstrekningen Arna-Trengereid.

Steinmengden NCC skal ta i mot tilsvarar rundt 15 prosent av overskuddsmassene i det planlagte veg- og jernbaneprosjektet. Intensjonsavtalen skal erstattes av en endelig avtale når finansiering og oppstart av K5-prosjektet er avklart.

Salgssjef Espen Allum i NCC er fornøyd med avtalen.

– Vi klarer oss godt uten stein fra andre, men mener samtidig vi har et samfunnsansvar når anlegget vårt ved Gaupås kan bidra til å gjenvinne stein frå K5-prosjektet, sier Allum.

– Vi er glade for å ha funnet en løysing med relativt kortreist stein som kan gjenbrukes og der også fordeling av kostnader er akseptabel, sier prosjektleder Gunnar Søderholm i Statens vegvesen.

– Det er likevel per i dag, ikke realistisk å finne slike løsnigner for større deler av steinmassene. Vegvesenet og Bane NOR mener da at sjødeponi samlet sett kan vere den beste løsningen, understreker han.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125