23948sdkhjf

Gigantskip ankommer Drammen

Et av verdens største bilskip vil ankomme Drammen Havn fredag morgen – hvis alt går etter planen.

Bilskipet «Morning Lady» er 232 meter langt, og er mer enn 30 meter bredt. Skipet er ventet til Drammen Havn fredag morgen, og er det største fartøyet i nyere tid som har lagt til kai i Drammen. Med seg om bord har skipet flere biler, som er bestilt til Norge.

«Morning Lady» har nå reist fra Portugal er på vei mot Norge. Det er en stor utfordring å skulle få det store skipet gjennom Svelvikstrømmen, og Kystverket har trent på å få manøvrert skipet gjennom her.

Ifølge Wikipedia er Svelvikstrømmen en av Norges sterkeste tidevannsstrømmer, og den sterke strømmen i leia gjør seilasen med store skip gjennom Svelvikstrømmen krevende.

Svelvikstrømmen

SMALT: Bilskipet "Morning Lady" må blant annet passere trange Svelvikstrømmen ved Svelvik. ILLUSTRASJON: GOOGLEMAPS

Planen var at bilskipet skulle ankomme Drammen førstkommende torsdag, men grunnet flere forhold, blant annet dårlig vær, er ankomsten utsatt med en dag. Før ankomst i Portugal kom skipet fra Sør-Korea.

Thomas Høvik i Kystverket forteller til Drammens Tidende (DT) at skipet må passere Rødtangen på Hurumlandet to timer før høyvann for at det i det hele tatt skal kunne ankomme Drammen. Byens havn har Norges største oppstillingsplass for biler som ankommer landet.

Drammen Havn

FLEST BILER: Det er hit - til Drammen Havn, Norges største oppsamlingplass for nye biler - at "Morning Lady" skal ankomme fredag morgen. FOTO: DRAMMEN HAVN

Det er mulig å følge skipets ferd mot bilhavna i Drammen fredag morgen både på DTs, Svelvikpostens og NRKs nettsider.

«Morning Lady» har et bruttotonn på 70853, er 232 meter langt og 32 meter bredt. Det ble bygget i 2010 av Hyundai Heavy Industries og er opprinnelig hjemmehørende i Sør-Korea.  Det opereres for tiden av Eukor Car Carriers Inc.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062