23948sdkhjf

Action på Ånestad i natt: Den magiske traktortilhengeren

Utekontrollørene på Ånestad kontrollstasjon ved Løten fikk et høyst kreativt tilfelle mellom hendene i natt.

TRAFIKK OG UTEKONTROLL: Det skjer ikke så rent lite på sentrale innlandet nattestider. I så måte er Ånestad kontrollstasjon ved Løten plassert midt i smørøyet.

Natt til i dag kan kontrolleder Jan Erik Nybroen rapportere om 105 tungbiler over kontrollplassen - hvor av 18 ble inspisert nøye.

Av de 8 bruksforbudene var det som vanlig forseelser som tekniske mangler, overlast og papirer i uorden.

Alle tre anmeldt for ADR-transport

"Verst" var kanskje en ADR transport der Nybroen melder at alle tre aktørene, avsender, transportør og sjåfør, blir politianmeldt. Lasten inneholdt 8275 kg med miljøfarlig og brannfarlig gods.  

Likevel var det en vogntogeier og traktorføreren som sto for nattens mest oppsiktsvekkende. Kontrollrapporten fra Statens vegvesen forteller følgende:

Vogntogeier uten førerrett for traktor og magisk tilhenger

"I løpet av natta kom eieren av lastebil og henger som har stått avskiltet her på Ånestad en stund. Han kom kjørende med traktor og tilhenger. Sjåfør ble stoppet for kontroll, og han hadde ikke førerrett.

I utgangspunktet skulle han hente semihengeren med traktorhengeren, for å frakte med seg denne hjem. Traktorhengeren hadde ingen identitet, men kjennemerket var fra en traktorhenger som ikke ligner på den han kom med i natt.

Ved oppslag fra registrering hos SVV av hengeren , ser vi at det ikke er samme hengeren som kom hit i natt. Ved registrering hadde hengeren f.eks. to aksler, nå hadde den en aksel med tvilling monterte dekk".

Bildet under viser hvordan traktor hengeren så ut ved visning.Man kunne nesten tro denne henger-og bileieren flørter med kontrolletaten?

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125