23948sdkhjf

Bypakke Ålesund: Fire milliarder kroner gir mye bra veiarbeid

Samferdselsministeren: Det største prosjektet som nå kommer på plass, er E136 Breivika–Lerstad, med oppstart i 2022.

21.mai 2021: Regjeringen har lagt fram forslag om Bypakke Ålesund. 

- Det største prosjektet som nå kommer på plass, er E136 Breivika–Lerstad, med oppstart i 2022, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Fire milliarder kroner

Samla økonomisk ramme for pakken er ca 4 milliarder kroner. E136 Breivika–Lerstad har en  ramme på 2 milliarder kroner.

I tillegg kommer prosjektet E136 Lerstadtoppen–Campus som er en forlenging av Breivika–Lerstad, med en ramme på 460 millioner kroner.

Det lagt opp til innkreving av bompenger i inntil 15 år.

Ny innfarstvei

De viktigaste prosjektene er bygging av ny innfartsvei øst-vest (E136 Breivika–Lerstad). Prosjektet ligger i første seksårsperiode i Nasjonal transportplan 2022–2033. 

Prosjektet omfatter bygging av ein ny 4-felts veg i tunnel frå Breivika til Lerstad, en strekning på ca 3 km. I vest skal det bygges nytt toplanskryss. Det blir lagt opp til anleggsstart for prosjektet i 2022.

Andre viktige tiltak i prosjektet blir etablering av ny gateterminal med kollektivtraseer i tilkomstgatene for kollektivtransporten i Ålesund sentrum, samt sykkelfelt over den nye Brosundbrua og gangpassasje under denne og under Hellebrua langs Brosundet.

I tillegg kommer utvikling av kollektivknutepunkt ved Campus og Ålesund sykehus, samt tiltak for å øke fremkommelighet for buss. 

Kilde: Pressemelding fra Samferdselsdep.

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078