23948sdkhjf

Entreprenør er valgt: Nye Veier tar en spansk en på E6

Velger den spanske entreprenøren Obrascón Huarte Lain S.A. til konkretiseringsfasen for utbygging av ny firefelts E6 fra Storhove til Øyer i Innlandet.

VEGBYGGING: Delstrekningen inngår i utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei mellom Moelv og Øyer.

Entreprenørens tilbud opplyses å være innenfor Nye Veiers makspris for kontraktsarbeidet på 1,4 milliarder kroner. Obrascón Huarte Lain S.A. har med seg Afry som rådgiver.

Betydelige endringer i konkurransen

- Vi har fått positiv respons fra markedet etter at vi gjorde betydelige endringer i konkurransen basert på innspill fra bransjen. Fire tilbydere leverte tilbud innen tilbudsfristen i april. V ser frem til å samarbeide med Obrascón Huarte Lain S.A. i konkretiseringsfasen, med mål om kontraktsignering før sommeren, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Totalentreprisen består av både planlegging, prosjektering og bygging, med planlagt byggestart rundt årsskiftet og ferdigstillelse i løpet av 2025.

9,6 km firefelts

- Kontrakten for E6-strekningen mellom Storhove i Lillehammer og Hunderfossen i Øyer består av 9,6 kilometer med firefelts motorvei, inkludert ny toløpstunnel på ca. 2,6 kilometer forbi Fåberg, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier.

Det foreligger vedtatte reguleringsplaner for strekningen. Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei mellom Moelv og Øyer er delt i tre kontrakter og det er på den nordligste kontrakten Nye Veier har valgt å gå videre med Obrascón Huarte Lain S.A.

Kilde: Pressemelding fra Nye Veier

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094