23948sdkhjf

Kjører kranbil: Siren fra Brusand

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Heiste en levende ku ut av fjøset”

  • Sjåfør: Siren Love Ree
  • Bosted: Brusand på Jæren
  • Kjører: Kjører som regel i distriktet, men har hatt en hel del turer til Østlandet og noen turer til Nord-Norge også. Har også vært i Sverige.
  • Bil: Scania R500 2018 modell med en 50 tonn meter HMF kran. Har óg kjørt en Volvo FH 540 2017 semi fast, og vært innom flere andre biler.
  • Siren har kjørt lastebil siden januar 2015, med unntak av to fødselspermisjoner. Hun er for øyeblikket ute i mammapermisjon, men skal tilbake til jobben hos Herredsvela Transport hvor hun stortrives.
  • Instagram: @sirenlove

“Jeg har alltid syntes det var kjekt med store maskiner og biler, men det er egentlig litt tilfeldig at jeg endte opp som lastebilsjåfør. Jeg gikk Vg1 Service og samferdsel og Vg2 Salg, service og sikkerhet, men ville ikke i læretid i noen av de fagene. Så jeg gikk Vg2 på ny på Transport og logistikk. Der var jeg utplassert hos Herredsvela Transport i fire uker, og falt for jobben med en gang. Jeg spurte om jeg kunne få læreplass der, og fikk ja. Da var jeg i Sauda i 19 uker på høsten/vinter 2014 og fikk lappen på C og CE i januar 2015.

Det beste med denne jobben er alle nye utfordringer jeg får. Jeg husker veldig godt når jeg var lærling, og jeg kjørte en gammel Renault kranbil med en Hiab 19 tonnmeter på. Da var det en bonde som ringte og lurte på om vi kunne heise en levende ku ut av fjøset for å slippe kua ut på beite. Kua ventet kalv, men hadde så vondt i føttene, så den lå bare i ro og ville ikke opp. Det morsomme med alt var at når jeg hadde fått heist kua på planet og kjørt ut på beitet der hun skulle heises av, så hadde hun plutselig ikke vondt i føttene lenger. Da var det så vidt vi fikk tatt av stroppene på henne før hun sprang av gårde på beite.

Jeg husker også godt når jeg frakta en gammel stridsvogn og andre kjøretøy og utstyr fra andre verdenskrig som skulle være med på innspilling til tv serien Frontkjempere på NRK. Det var ganske kult.

Det viktigste for meg i hverdagen som yrkessjåfør er at kunden blir fornøyd med utført arbeid, og at godset blir fraktet på tryggest mulig måte, så ingen blir skadet. Jeg liker godt å kjøre på trange og svingete veier som er ekstra utfordrende, og veier med mye flott natur rundt. Det er noe av det kjekkeste med dette yrket, å få se alle de fine stedene i Norge.

Utenom arbeidet så tar barna mine det meste av tiden. Jeg har et barn på to år og et barn på fem måneder.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078