23948sdkhjf

Thermo-Transit i farta: Åpner ny kjøleterminal for sjømateksport

Transportselskapet Thermo-Transit åpner ny kjøleterminal på Skedsmokorset. Anlegget skal bidra til å håndtere den økende eksporten av sjømat fra Norge.

FISKETRANSPORT: Thermo-Transit sin nye kjøleterminal ved Skedsmokorset utenfor Oslo er på ca. 2000 kvm og skal ta imot sjømat fra hele Norge for klargjøring og videre transport ut i Europa.

Sammen med selskapets kjøleanlegg i Padborg i Danmark, blir det nye anlegget et viktig knutepunkt både for vei- og flytransport av sjømat fremover.

Hardt presset kapasitet

Skedsmokorset er glimrende lokalisering med tanke på videre veitransport ut av Norge – men også for nærheten til Gardermoen og flytransport av fisk.

- Det nye anlegget i Gneisveien 4 er utviklet for å øke kapasiteten på omlasting og lagring av fersk fisk, forteller Chief Operating Officer i Norge, Ragnhild Slotsvik Gjøsdal.

– Kapasiteten på kjølelagring har lenge vært hardt presset i regionen. Den nye kjøleterminalen er gjennomgående, og vil gi oss både hurtigere ekspedering og bedre transporteffektivitet. Terminalen utfyller vårt eksisterende anlegg ved Fjellbo-industriområde på Frogner, sier Gjøsdal.

Forbereder økende aktivitet

Thermo-Transit et av de største transport- og spedisjonsselskapene innen kjølevarer i Skandinavia, og har fra før en sjømatterminal på 1000 kvm og en tørrvareterminal på 1500 kvm på Frogner i Akershus.

Nå forbereder selskapet seg på på økt aktivitet i tiden som kommer.

– Vi ser et økende behov for transport og lagring av sjømat, og en kommende vekst i markedet. For å møte dette har vi avtale om ytterligere utvidelse av kjølekapasitet på 1300 kvm i Gneisveien 2, som ligger vegg i vegg med vårt nye anlegg. Anlegget vil være i vår disposisjon tidlig i 2023.

- De nye anleggene gir oss ikke bare bedre kapasitet, men også muligheten til å tilby flere typer logistikktjenester, avslutter COO i Thermo-Transit, Ragnhild Slotsvik Gjøsdal 

Kilde: Pressemelding fra Thermo-Transit

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062