23948sdkhjf

Nordhagen og Becker blir først med Doosans elektriske

Pål Nordhagen AS og Becker Entreprenør AS får Norges første elektriske Doosan-gravere med utskiftbare batterier på sensommeren.

Rosendal Maskin tilbyr tre elektriske maskiner fra Doosan; DX19 minigraver på 2 tonn, hjulgraveren DX165W-5 på 17 tonn, og DX300LC-7, 30 tonns beltegraver.

De første maskinene er ventet Norge i august og september.

Les mer om maskinene her: Tilbyr Doosan med batteripakke

Nordhagen med første DX165W-5 elektrisk

Pål Nordhagen AS var den første kunden som skrev intensjonsavtale om kjøp av elektrisk Doosan. Pål Nordhagen har mange oppdrag med hjulmaskin, hovedsakelig i Oslo med vann og avløpsprosjekter. Det er ventet at hjulgraveren ankommer i august.

- Da jeg ble klar over konseptet med elektrisk gravemaskin, og spesielt hjulmaskin, var jeg raskt på plass hos Rosendal Maskin, sier Pål Nordhagen.

Les også: Bestilte Møre og Romsdals første EC230 Electric

Med det fokuset Oslo kommune har på nullutslipp, hvor anbud blir vektet høyt på miljø, og krever nullutslippsmaskiner, mener Pål Nordhagen man må henge med, og være tidlig ute.  Han opplever likevel at teori og praksis ikke henger helt sammen, og at det har vært for lett å få anbud i Oslo Kommune kun med fossile maskiner, og at lav pris «vinner over miljøet». Han ser nå en bedring på dette, men håper at oppdragsgiverne vil verdsette nullutslippsmaskinene, ved at anbudsprisene står i forhold til investeringen.

Les også: Pon leverte 10 Z-Line på en uke

Becker med den første Doosan DX300LC-7 elektrisk

Becker Entreprenør AS har siden 2017 hatt en strategi om å satse på å være en bærekraftig leverandør av Bygg- og anleggstjenester. Line Becker, daglig leder, forteller om en testing og investeringer for å redusere utslipp. Becker Entreprenør har i dag flere elektriske maskiner i drift, og mener dette er framtiden. 

Hans Erik Becker ble raskt interessert i konseptet fra Doosan, med stor batterikapasitet og løsningen med utskiftbare batterier. Hans Erik, og Rosendal Maskin sin selger Henning Sagholen kom raskt i kontakt. De ble enige om en intensjonsavtale på den første Doosan DX300LC-7 elektrisk graver, i tillegg til en elektrisk hjulmaskin. Det er ventet at 30-tonneren ankommer i september.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rosendal Maskin

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078