23948sdkhjf

Maxbo-hyttene som BIM-modeller: Forenkler både produksjon og salg

Etter at Maxbo Proff lanserte sine egne hyttemodeller for tre år siden er alle blitt tegnet på nytt som BIM-modeller. – Digitaliseringen gjør både tegne- og byggeprosessen enklere og bedre, fastslår Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer for Maxbo.

Aas Clementz forteller at de startet helt på nytt, og tegnet alle de elleve hyttemodellene fra grunnen av, som digitale modeller.

– Maxbo Tekniske Tjenester har gått gjennom alt det tekniske på de elleve hyttemodellene, og sørget for at konstruksjonene ble enda mer optimale. Å jobbe med BIM på denne måten har utrolig mange fordeler, uttaler han i en pressemelding.

3D-modellene er til stor hjelp

Hele tegne- og produksjonsprosessen er blitt utført i BIM-løsningen Archicad og ArchiFrame fra Graphisoft Norge. Ifølge Maxbo gjør digitaliseringen at det nå er lettere å forandre på hyttene etter spesielle ønsker, man kan se modellene på PCer, telefoner og nettbrett både under salg og produksjon, og sjansen for feil under byggingen reduseres til et minimum.

– Dette arbeidet har vært omfattende, men helt klart verdt innsatsen. Sammen med en rask måte å prise hyttene på, er disse 3D-modellene nå til stor hjelp for entreprenører både når de bestiller, selger og bygger dem. Målet er å gi kundene våre en mest mulig effektiv prosess, sier Aas Clementz.

Ifølge Maxbo gjør digitaliseringen at det er lettere å forandre på hyttene etter spesielle ønsker, man kan se modellene på PCer, telefoner og nettbrett både under salg og produksjon og sjansen for feil under byggingen reduseres til et minimum. Illustrasjon: Maxbo Proff

Mange fordeler med modulbaserte løsninger

Maxbo og Løvenskiold Handel er deleiere i to elementfabrikker: Norsk Modul i Telemark og i3 Element i Valdres. Herfra kommer nå alle elementene til Maxbo-hyttene, bortsett fra takstolene, som kommer fra andre samarbeidspartnere. I tillegg produseres det til boliger og næringsbygg.

 – Vi har jobbet med elementer og precut i flere år nå, og har bygget opp en slagkraftig organisasjon innen byggesystemer. Stadig flere setter pris på fordelene med modulbaserte løsninger, sier Aas Clementz.

Han viser til at det er betydelig raskere å sette opp, og man får raskere et tett og tørt bygg. I et land med utfordrende klima, er det ofte svært avgjørende.

– Og så er det opplagt bedre for en entreprenør å kunne bygge og selge raskt, for å gå videre til neste inntektsgivende prosjekt. Planen er at Maxbo og Løvenskiold skal vokse innen byggesystemer, legger han til.

Aas Clementz jobber nå med å få til en teknisk godkjenning fra Sintef, som skal gjelde alle elementbyggene deres.

– Dette vil gi en ekstra trygghet hos kunden. Et slik godkjenning hadde nok vært vanskeligere å få til uten den digitaliseringen vi nå har gjennomgått, sier han.

Opphav og kilder: Maxbo Proff

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142