23948sdkhjf

Helt elektrisk Actros fra Mercedes

Serieproduksjon av eActros starter ved fabrikken i Wörth am Rhein i høst en gang.

ELEKTRISKE LASTEBILER: I løpetav dette tiåret skal en ganske stor andel av den europeiske lastebilparken over på biler med elektrisk motor. Det betyr at kappløpet for lengst er i gang hos produsentene for å stille fremst i køen når biler skal selges.

Nå melder Daimler at de skal "feire lanseringen" av sin elektriske Actros den 30. juni. Bilen angis også å være innrettet mot "heavy duty" distribusjon. Det er altså ikke en bil for langtransport ennå.

eActros-prosjektet startet i 2016, og siden 2018 har Daimler hatt en flåte på 10 biler gående som rullende utviklingsbiler i vektklassene 18 og 25 tonn. Bilene har vært til uttesting hos kunder både i Tyskland og andre europeiske land (Sveits, Belgia og Nederland).

Foreløpig er det ikke sagt noe om hvilke ytelser man kan forvcente av eActros - annet enn at bilene som settes i seriproduksjon vil ha langt høyere kapasiteter enn testbilene.

Målet er å ha eActros tilgjengelig for salg i alle de større europeiske markedene i 2022 - og da må vi jo formode at Norger er blant dem :)

Serieproduksjon starter i løpet av andre halvår 2021 varsler Daimler - som må sies å være et godt hestehode foran Volvo, som skal sette sin serie med elektriske FM, FMX og FH i produksjon fra høsten 2022

Opphav og kilder: Daimler pressemelding, Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Leder prosjekt på syv milliarder: En offiser og gentleman med ekstremt målfokus
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094