23948sdkhjf

Fortsatt sterk etterspørsel etter trebaserte byggevarer – prisutviklingen betyr krise for mange

Salget av trebaserte byggevarer økte med 9,3 prosent i mai sammenliknet med måneden før og den sterke etterspørselen fortsetter. Byggmesterforbundet melder at prisutviklingen det siste året nå får alvorlige konsekvenser for flere av medlemmene.

Ifølge statistikk fra Treindustrien, bransjeorganisasjon for produsenter av trelast og andre trebaserte byggematerialer, økte salget av byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert med 1,6 prosent i mai sammenlignet med samme periode i fjor. Sammenligner man imidlertid med måneden før økte salget med hele 9,3 prosent i mai.

I samme måned falt eksporten av trelast med hele 10,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Heidi Finstad, adm. direktør i Treindustrien, sier det skyldes at produsentene prioriterer kunder i Norge. Hun legger til at lagernivåene er svært lave og situasjonen preges fortsatt av ubalanse i markedet både internasjonalt og nasjonalt.

– Bedriftene jobber på spreng for å sikre produksjon og lager i en utfordrende tid preget av pandemien, uttaler Finstad i en pressemelding.

Krise for flere

I podkasten Byggeplassen til Byggeindustrien, og som det blir referert fra på deres nettsted bygg.no, uttaler adm. direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet at prisutviklingen på trevarer det siste året nå får alvorlige konsekvenser for norske byggmestere og at flere mindre og mellomstore virksomheter kjemper for å unngå konkurs.

Opphav og kilder: Treindustrien, bygg.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094