23948sdkhjf

Nesten 90.000 kr i gebyr pluss anmeldelse

Men tømmerbilsjåføren på RV25 var ikke den eneste som tok for lett på regelverket i helgen, det viser kontrollrapportene fra bla. Svinesund og Berkåk.

TRAFIKK OG UTEKONTROLL: Det  var en mobil kontroll i Elverumsområdet som stoppet tømmervogntoget på RV25 i retning Trysil natt til lørdag.

Totalvekten endte på 76,8 tonn - og medførte dermed et overlastgebyr på 80.600 kroner.

Men det sto ikke så bra til med bilens dekk heller; fire blankmønstrede drivhjul ga et eget gebyr på 8.000 kroner. Anmeldelsen skyldes imidlertid mismatch mellom sjåfør og sjåførkort, forklarer Jan Erik Nybroen fra den mobile kontrollen.

Nesten det verste vi har sett

Ved inngangen til helgen var det også betydelig aktivitet på Svinesund og Ørje. Dårlige bremser er en gjenganger på vogntog kontrollert på grensen. I rapporten etter fredagen skriver Øyvind Grotterød: 

- På et vogntog som ble tatt inn til kontroll i bremsehallen ble det avdekket total mangel på brems på venstre side av hengeren. Det manglet blant annet bremseklosser og på flere hjul gikk stål mot stål. Dette var såpass graverende at hengeren ble avskiltet på stedet. Det var ikke det verste vi har sett her på Svinesund, men det er ikke langt unna heller. 

I am only the driver...

Graverende holdning ble også avslørt da et vogntog som fraktet storsekker i to høyder ble kontrollert. Sekkene hadde flyttet seg slik at hengeren ble for bred.

Sjåføren dro på skuldrene og mente det ikke var hans problem. "I am only the driver" var svaret. Men han ble stående til problemet var ordnet.

19 av 49 kontrollerte lastebiler lekker fiskevann

På Berkåk var seniorinspektør Olav Brudeli og teamet på plass fredag kveld og lørdag kveld. Og der var det ikke minst fokus på avrenning. Det viser seg at på hele 19 av 49 kontrollerte vogntog denne helgen rant det fra lasten.

- Dette er smeltevann og fiskeblod, og sleipe greier som vi ikke ønsker å ha på veiene våre, skriver Brudeli. 

Opphav og kilder: Kontrollrapporter fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095