23948sdkhjf

Retro: Økt nyttelast og sterkere motorer

JUNI 1994:
Volvo fornyet FL-serien med både to nye modeller i tillegg til å kunne levere luftfjæring på de fleste modellene, som også hadde fått en svak facelift.

 

Volvo utvidet den allerede brede FL-serien med de to nye modellene FL612 og FL615 som hadde rundt 900 kilo mer nyttelast enn FL611 og FL614.

Samtidig ble FL7 tilbudt med den nye Euro II-versjonen av Volvos 7-liters motor med en effekt på 285 hk og et maks dreiemoment på 1.200 Nm. Det skulle gjøre modellen godt egnet til regionale transporter med togvekter opp til 38 tonn.

Volvo tilbød samtidig helluftfjæring på samtlige modeller fra FL618 og opp. For å styrke familielikheten med den nye FH-serien hadde FL-serien også gjennomgått en forsiktig facelift i fronten med mørklakkert grill og et sort parti under frontruten.

 

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 6/7-1994:

MPS med mus

EDB System Service (ESS) hadde lansert et nytt material- og produksjonsstyringssystem (MPS). Den største nyheten med «Spektra» var at det hadde et grafisk brukergrensesnitt for Windows hvor man blant annet kunne bruke mus for å peke og klikke i menyer. Dessuten hadde systemet tilknytning mot relasjonsdatabaser som for eksempel ESQW/server, opplyste salgssjef Jan Storflåten (t.v.) og produktsjef Erik Hem i ESS, som hadde stor tro på at det nye MPS-et ville bli godt mottatt i markedet.

 

Prisgunstig sør-koreaner

Scanlift Løten Auto hadde startet import av gaffeltrucker fra sør-koreanske Daewoo. Selskapet fremhevet svært god kvalitet og lang levetid, i tillegg til god førerkomfort og ikke minst meget konkurransedyktige priser. Daglig leder Geir Karlsen opplyste at de allerede hadde solgt et titalls maskiner, blant annet til Idé Skeidars lager på Alnabru i Oslo. Han trodde at merket på sikt ville bli en storselger på markedet.

Senere har truckene skiftet navn til Doosan og blir i dag importert av Trøndelag Trucksenter..

Kilde: Kilde: Logistikk & Ledelse nr. 6/7-1994

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094