23948sdkhjf

Ankie fra Nordre Follo: - Scania har vært en stor del av livet mitt

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Og ja, jeg har en Scania-tatovering”

  • Sjåfør: Ankie Opsahl
  • Bosted: Nordre Follo
  • Kjører: Rundt Oslo, Drammen, Larvik, Notodden
  • Bil: Scania Next gen 580
  • Ankie fikk lastebillappen i juni i år, og begynte å kjøre for O.Westad & Sønner A/S.
  • Instagram: @ankie.opsahl

“Jeg tok en Scania-tatovering da jeg fylte 18 år. Jeg har jo alltid en mening med tatoveringene mine, og Scania har vært en stor del av livet mitt. Pappa og lastebilene hans, og interessen han har som han har videreført til meg.

Jeg må derfor si at jeg ble inspirert av min far til å bli yrkessjåfør. Han kjørte lastebil for noen år siden. Min mor har også kjørt lastebil, så de har nok begge skyld i at jeg valgte dette yrket. Jeg syntes det var gøy å sitte på i lastebilen, og ikke minst å lære om hvordan ting fungerte.

Jeg flyttet opp til Braskreidfoss i januar 2021 da jeg skulle ta lastebillappen, og skulle gå der i seks måneder. Jeg syntes det var litt vanskelig å følge med på alt, for det er mye å sette seg inn i. Men tar man det steg for steg, så klarer man det. Jeg tok teorien og oppkjøring på Hamar trafikkstasjon. Og jeg fikk samme rute på C som på CE, i og utenfor Hamar.

Det mest utfordrende med å ta lappen var teorien. Jeg har aldri vært noe særlig skoleflink, og er ikke så god med teori. Men når jeg tok meg selv i nakken, så fikk jeg det til på fjerde forsøket på C, og CE klarte jeg på første forsøket. For dette er noe jeg er interessert i, og ville klare.

Jeg har aldri tenkt at å jobbe som yrkessjåfør ville være utfordrende for meg som kvinne. Jeg tenker at enhver kvinne klarer alt en vil, så hvorfor skal ikke jeg klare å være lastebilsjåfør.

Jeg er ganske fersk som yrkessjåfør, og har ikke opplevd så mye enda. Men det jeg har vært med på hittil har bare vært positivt. Jeg liker veldig godt å kjøre til Notodden, for det er så fint å kjøre der når været er godt. Jeg har for det meste sittet på dit, men likevel så er det utrolig fint. Jeg har ikke kjørt noen lange turer alene. Nå jeg kjører langtur har jeg med en kollega. Da har vi tatt med oss en henger med matvarer fra Asko øst, og kjørt til Asko i Larvik. Og tilbake igjen.

Jeg pleier å kjøre ut fra Ås, der hovedkontoret vårt er. Nå i sommer kjører jeg mye matvarer for Asko, og tar over for de som har ferie. Da laster jeg fra rampe 54, og losser på rampe 38 inne på Asko sitt anlegg.

Det viktigste for meg i hverdagen som yrkessjåfør er faktisk helsa mi, varene jeg leverer og bilen. Og i bilen hører jeg helst på country.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094