23948sdkhjf

Martin fra Garmo: - Jeg var skikkelig nervøs

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Hjulene spant på underlaget”

  • Sjåfør: Martin Zahl Slettom
  • Bosted: Garmo
  • Kjører: Hele landet, men er som oftest mellom Lom og Oslo.
  • Bil: Mercedes Actros 2563 6x2, 2017-modell
  • Martin har kjørt lastebil i fire år, og kjører for SKS Transport AS.
  • Instagram: @martinslettom

“Jeg har hatt en interesse for lastebiler helt siden jeg var guttunge. Faren min var lastebilsjåfør, og jeg har en bror som også har vært med på å inspirere meg til å bli yrkessjåfør.

Jeg husker spesielt godt en tur der jeg skulle til Randsverk for å laste i mars/april 2019. Jeg tenkte å ta den raskeste veien som er Fylkesvei 51 opp mot Valdresflya. Jeg kom meg opp den første kneika opp mot fjellet, men etter den begynte det å bli glatt.

Hjulene spant på underlaget. Jeg fikk lagt på kjetting på begge sider, men det tok likevel ikke tak i den tynne ishinnen som lå på veien. Da var det bare å rygge ned igjen til Randen, og krysset ved Riksvei 15 og Fylkesvei 51. Jeg var skikkelig nervøs for å legge på for mye sving da jeg ikke hadde rygga så mye med slephenger før. Men jeg kom meg ned igjen like hel, uten å måtte kjøre frem for å rette meg opp.

Jeg har ingen favorittstrekning, men liker godt å kjøre fjellovergangene i knallvær. I bilen hører jeg for det meste på musikk, eller så sitter jeg å skravler med andre sjåfører og venner.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094