23948sdkhjf

PostNord AS kvartalsresultat med lett hikke

- Oppstart og innkjøring av ny produksjonsmodell i april og mai 2021 på Langhus ga oss utfordringer. Men innkjøringsperioden er over og kvaliteten er tilbake der vi ønsker, understreker administrerende direktør Robin Olsen.

LOGISTIKK OG ØKONOMI: Den norske armen av PostNord har vært litt av en resultatmaskin de siste par årene.

Derfor kom nok årets andre kvartalsresultat som en aldri så liten irritasjon når det mest naturlige hadde vært vekst på alle fronter - dvs både topplinje og bunnlinje.

Men av og til må man akseptere et lite skritt tilbake for å ta et stort sprang framover, og det er vel i bunn og grunn det som skjedde da kapasitetsgrensen ble nådd ved anlegget på Alfaset og omlegging og ny produksjonsmodell ble innført på Langhus.

- Et resultatfall har ikke har vært en del av ambisjonen, men det har representert nødvendige omleggelser og forbedringer for nåværende og fremtidens volumer. Vi har taklet enorme mengder volumer og endringer under en lengre tid med pandemi, og det er jeg stolt av.  Førstelinje spesielt har gjort en svært viktig og god jobb, skriver administrerende direktør Robin Olsen (bildet) i vedlegget til kvartalsmeldingen.

- Alfaset blir nå en rendyrket B2B- terminal for å kunne ivareta dette segmentet på en bedre måte og representerer den største endringen for selskapet siden 1992

I meldingen operer PostNord med svenske kroner også for det norske ASet, og for andre kvartal er summene:

I andre kvartal 2021 ble driftsresultatet (EBIT) -3 MSEK mot 30 MSEK i samme periode i fjor, mens inntektene endte på 1 275 MSEK mot 1 066 MSEK i 2020, en økning på 15 (19) prosent i fast valuta for sammenlignbare enheter.

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for ca. 4,6 mrd. NOK i 2020.

På konsernnivå, dvs for PostNord Group, ble imidlertid det pen utvikling både på omsetning og resultat så langt i 2021.

Annemarie Gardshol, som er CEO PostNord Group AB, viser blant annet til positiv resultatutvikling i Danmark, hvor jo selskapet har vært i hardt vær.

Tallene for første halvår i år mot i fjor er :

  • Nettoomsetning MSEK 20 510 (18 832)
  • Driftsresultat (EBIT) MSEK 1396 (831)
  • Periodens resultat MSEK 1098 (525)

Kilde: Pressemelding fra PosteNord

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203