23948sdkhjf

Ny oppstillingsplass for kolonner på Haukeli

I neste uke starter Statens vegvesen å bygge oppstillingsplass for tungbilkolonner ved Sveivesvingen mellom Tyrveli og Vågsli-tunnelen på E134.

DYPT SAVNET: Vegvesenet opplyser at den nye oppstillingsplassen skal brukes når det er behov for kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Plassen skal bygges én kilometer vest for Tyrveli i Vinje kommune. En oppstillingsplass skal være noe tungbilbransjen har savnet.

Plassen blir belyst, får toalettanlegg og vendehammer for brøytebil. Det skal i tillegg bygges trafikkstyringssystemer som variable skilt, informasjonstavler og bommer til bruk under kolonnekjøring.

Koordinerer med tunneloppgraderingen

Morgedal Entreprenør har fått oppgaven, og anleggsarbeidet starter tirsdag 3. august.

– Arbeidene innebærer noe sprengning som fører til at trafikken må stanses, men disse stansene skal vi koordinere med kolonnetidene ved Vågslid slik at det blir mest mulig flyt i trafikken, sier Dag Rune Kvålen, byggeleder i Statens vegvesen.

Arbeidet med kolonneoppstillingsplassen vil foregå utenfor europavegen. Det er derfor bare sprengningen som vil påvirke trafikkavviklingen.

Unngår at arbeid strekker ut i tid

Arbeidene med kolonneoppstillingsplassen tas samtidig med tunneloppgraderingen slik at flere ting gjøres samtidig i stedet for at det strekkes ut i tid.

Den nye kolonneoppstillingsplassen på Haukeli skal være ferdig i september 2022, men det meste av arbeidet skal være gjort i 2021.

Kilde: Statens vegvesen pressemelding

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125