23948sdkhjf

Stenger E6 førstkommende mandag kveld

... og åpner igjen tirsdag morgen. Men det blir en god del stenging fremover.

TRAFIKK: Det er Statens vegvesen som melder at de stenger E6 ved Årum bru i Fredrikstad natt til tirsdag 3. august.

- E6 åpner igjen tirsdag kl. 05:30 med ett kjørefelt i hver retning, sier teknisk byggeleder i Statens vegvesen, Thormod Aasgaard.

Det blir skiltet omkjøring via fv. 118 Skjebergveien til Høk (Ingedal) mot sør og via fv. 118 Grålumveien til Lekevollkrysset mot nord.

- Også fredag 7. august kl 2200 til lørdag morgen må vi stenge E6 helt igjen for å legge om trafikken på en ny midlertidig rampe fra rv. 22 mot sør, sier Aasgaard.

Må stenge to kjørefelt i anleggsperioden

Vegvesenet må legge om veien for å starte arbeidet med brudekket på ny Årum bru over E6. Trafikkomleggingen vil skje i flere omganger og vare til slutten av februar 2022.

Brudekket skal bygges i to etapper. Påkjøringsrampen mot sør blir stengt for ombygging til og med fredag 6. august. Det er få omkjøringsmuligheter, så her må trafikantene kjøre ut på E6 nordgående og snu i Alvimkrysset. Omkjøring blir skiltet.

– Personbiler KAN kjøre fv. 118 over Skjeberg til Solbergkrysset og kjøre ut på E6 her. Store biler kan ikke benytte denne omkjøringen, da det er for trangt i krysset. De må kjøre helt til Høk, påpeker Aasgaard.

Imøtekommer transportørene

– I utgangspunktet var planen å stenge påkjøringsrampen mot sør helt fram til februar 2022. Etter dialog med bransjen, har vi allikevel besluttet å bygge en midlertidig rampe mot sør som vil være åpen i anleggsperioden, forteller Aasgaard.

Flere store transportører har påpekt at det er en vesentlig forskjell å kjøre til Alvim og gjennom to rundkjøringer der for å snu med en stor lastebil i forhold til en personbil, og at dette ville bli til vesentlig hinder for dem i et allerede belastet kryss.

– Vi bygger en ny midlertidig påkjøringsrampe mot sør som vil stå klar lørdag 7. august, sier Thormod Aasgaard.

Kilde: Statens vegvesen pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.1