23948sdkhjf

Nils Petter Halvorsen i HGT: «Vemodig å selge livsverket»

Peab Anlegg har inngått en avtale om å kjøpe 90 prosent av aksjene i HGT AS – en hoved- og totalentreprenør innen alt av grunnarbeid med hovedkontor og verksted på Kokstad i Bergen.

Halvorsen Grave- og Transportservice – HGT – ble etablert i 1979 og er bygget opp og drevet av ekteparet Nils Petter og Laila Halvorsen. Bedriften er en betydelig grunnentreprenør i Bergensregionen, og har utført større arbeider på kjente idrettsanlegg, bygg og annen infrastruktur. I senere tid har HGT vært involvert i alle byggetrinn på utbyggingen av Bybanen i Bergen, større prosjekter for Statens vegvesen og store, kommunale VA-prosjekter, opplyser Peab i en pressemelding.

HGT har over 40 års erfaring fra entreprenørbransjen, god kompetanse innen prosjektstyring, og kapasitet til å gjennomføre større bygg- og anleggsprosjekter. Selskapet eier rundt 40 maskiner. Det er alt fra gravemaskiner, dumpere, lastebiler og hjullastere til maskiner for boring, sprenging og knusing. HGT omsatte i fjor for 150 millioner kroner og er eid av familien Halvorsen.

Del av Peab Anleggs strategiske satsing på Vestlandet

– Kjøpet er en del av vår strategiske satsing på Vestlandet, sier adm. direktør Johan Hansson i Peab Anlegg. Han legger til at selskapet i dag har solid kompetanse innen kai og havn, sjøarbeider og betongjobber i denne regionen, men at de trenger å styrke seg på grunnarbeider og ordinært anleggsarbeid.

– HGT er et selskap som har alt det vi ser etter, sier Hansson.

– Jeg er veldig stolt over det vi har bygget opp sammen med våre dyktige medarbeidere. Det er klart det er vemodig å selge livsverket og familiebedriften, men jeg har også troen på at dette gir våre medarbeidere store muligheter i fremtiden, sier Nils Petter Halvorsen, gründer, eier og styreleder i HGT. – Vi har merket at det blir vanskeligere og vanskeligere for små bedrifter å tilfredsstille de stadig økende kravene fra byggherrene. Nå kommer vi inn i et konsern med enorm tilgang på ressurser og kompetanse. Samtidig ser vi at Peab er opptatt av lokal forankring og menneskene i bedriften. Det var viktig for oss når vi først skulle selge, sier Halvorsen.

Aksjekjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet og transaksjonen forventes gjennomført i løpet andre halvår.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125