23948sdkhjf

Sunniva fra Hønefoss: - Jeg tenkte til slutt “fuck it”, det er mitt valg

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg ble frarådet å bli yrkessjåfør”

  • Sjåfør: Sunniva Hauge
  • Bosted: Hønefoss
  • Kjører: Hovedsakelig Østlandet, men bilen går dit det er lass.
  • Bil: Volvo 540 krokbil, 2017-modell
  • Transporterer: Alt som kan transporteres med en lastebil. Korn, byggevarer, maskiner og grus.
  • Sunniva har kjørt lastebil i fire år, og jobber i dag for Kjos Transport på Hønefoss.
  • Instagram: @sunniiiiva

“Jeg har alltid likt motor og kjøretøy, og jeg ønsket meg en arbeidsdag hvor ingen dager var like og hvor det alltid ville være nye utfordringer.

Jeg ble interessert i motorer allerede da jeg var liten. Pappa dro meg ofte med på Eriksplassen Motorbane i Hønefoss, hvor det var bilcross-løp om sommeren. Vi var på bilutstillinger og drev med bil, atv og sykler hjemme. Pappa leide også ut lifter og kjørte lett lastebil når jeg var yngre, så jeg fikk tidlig interesse for lastebil.

Etterhvert bestemte jeg meg for å bli yrkessjåfør, men jeg ble frarådet av pappa og andre menn i hans aldersgruppe. De mente det var et yrke hvor jeg fort ville gå lei. Jeg tenkte til slutt “fuck it”, det er jeg som skal finne en jobb jeg vil trives i. Det har jeg absolutt gjort.

Nå er jeg på fjerde året, og gleder meg like mye til jobb hver dag. Jeg har en fantastisk arbeidsplass som jeg ikke hadde bytta ut for noe. Absolutt alle jentene jeg har snakket med til nå har vært positive til yrkesvalget mitt. Der har gutta noe å lære. Jentene er mye flinkere til å framsnakke sjåføryrket vårt.

Jeg jobber i dag for Kjos Transport, et lite firma med ti fantastiske karer som stiller opp og lærer bort. I et så lite firma får man prøvd seg på det meste, og jeg elsker at ingen dag er lik. Jeg kan kjøre maskiner på starten av dagen og hente kasser med korn på ettermiddagen. Det er aldri kjedelig og alltid en utfordring og finne. Jeg har en fantastisk sjef som tilrettelegger så jeg har kortere uker annenhver uke. Dermed har jeg muligheten til å kombinere lastebilyrket med mammarollen.

Jeg har på den korte tiden jeg har vært yrkessjåfør hatt mange spennende opplevelser. En jeg husker godt er da jeg i fjor vinter skulle hente korn på en gård på Sokna. Der var det en 90 graders sving og en bratt motbakke. Tre dager på rad hadde jeg vært der for å hente korn, uten problemer. Men så på natten ble det litt mildere, og midt i bakken ble det stopp og lastebilen seilet bakover. Jeg fikk lagt fronten ned i grøfta og stoppet før jeg traff noe. Et kvarter senere var jeg på veien igjen med kjettinger, og heldigvis uten en skramme på bilen.

I hverdagen min som sjåfør er det viktigste for meg å ha varierte dager, godt arbeidsmiljø og at utstyret er på stell. På fritiden bruker jeg tid på hunden min og menneskene jeg har i livet mitt.

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172