23948sdkhjf

Olav Stangeland har vært på handletur - kjøpte 62 maskiner

Noe av det kjekkeste konsernsjef i Stangeland Gruppen vet, er å fornye maskinparken. Nå har konsernsjefen vært på handel på vegne av Stangeland Maskin.

ANLEGGSINVESTERINGER: – Vi skal alltid ha den mest miljøvennlige og effektive maskinparken, og til 2022 har vi nå inngått avtale med Volvo, Hesselberg og Pon på nytt utstyr, skriver Stangeland i en fersk pressemelding.

Tipptrucker til E39 Lyngdal

Det er bestilt seks HD405 Komatsu tipptrucker som skal settes i drift for Nye Veier-prosjektet på E39 traseen, Lyngdal Øst – Lyngdal Vest. Maskinene leveres når anlegget på Sørlandet har oppstart, og har en kapasitet på 40 tonn og 27,3 m3.

– Vi valgte Komatsu fordi pris og kvalitet henger sammen. Vi har forventning til at disse har god driftssikkerhet, og er gjerrige på drivstoff, sier Stangeland. Sammenlignet med en dumper, vil tipptrucken kunne kjøre mellom stuff og depot i høyere hastighet, og slite mindre på anleggsvegene.

Forrige gang Stangeland Maskin hadde tipptrucker i «stallen», var da Risavika havn ble bygget tidlig på 2000-tallet. Det var to stk CAT773 ble i sin tid ble kjøpt på bruktmarkedet.

– Det er en anerkjennelse å bli valgt som leverandør av tipptrucker til Stangeland, som har høye krav til miljø og driftssikkerhet. Vi har en langsiktig strategi om å vokse i Rogaland og det er viktig for oss med gode referansekunder, sier salgsansvarlig for Rogaland, Trond Sandanger.

Første elektriske 23-tonner

Oppsummert i antall maskiner, gikk den største andelen til Volvo Maskin. Totalt er det bestilt 41 enheter fra Volvo, i størrelsen hjulgraver EW170 til den nye 55 tonneren EC550.

– Det er en vanvittig stor pakke, men tillitten og relasjonen mellom Volvo og Stangeland betyr mye. Det er en god tone mellom serviceapparat i begge selskap, og begge parter er opptatt av gode prosesser, oppetid og driftsøkonomi, sier Volvo sin distriktssjef i Rogaland, Tor Anders Skjæveland.

To av maskinene er den elektriske 23-tonneren, EC230. Den første kommer til anleggsmessa på Forus neste år.

– Den blir den første i Rogaland, og skal stilles ut på Volvo-standen, bekrefter Skjæveland.

Også 15 Cat’er er bestilt. De største brukes som lastemaskiner i pukkverkene. – Vi har god erfaring med CAT352. De sviver godt, og med den valgte konfigurasjonen med kort stikke er vi fornøyd med kapasitet og lastesyklus, sier Stangeland.

Alle maskiner som inngår i handelen er NextGen serien til CAT, som har fokus på førermiljø, teknologi, økt produktivitet, samt lavere drivstoff- og servicekostnader.

– Vi er takknemlig for tilliten som Stangeland nok en gang viser oss. Stangeland er en viktig aktør i bransjen, og de setter tydelige krav til miljø,kvalitet og produktivitet. Pon Equipment og Stangeland har et godt samarbeid som strekker seg over mange år, sier Pons salgsingeniør i Rogaland, Christer J. Østerhus.

Leveransene starter nå på sensommeren, og forsetter utover høsten med levering av 4-6 maskiner per måned.

I tillegg til maskinene som skal til Stangeland Maskin er det også bestilt 70 maskiner til Stangeland Rental.

Maskinliste Stangeland Maskin oppsummert

Hesselberg:
Tipptruck HD405-8 6 stk

Volvo Maskin
EC550 2 stk
EC355 2 stk
EC300 3 stk
EC250 1 stk
EC230 - Elektrisk 2 stk
EC 220 21 stk
EW170 10 stk

Pon
CAT 352 2 stk
CAT 340 2 stk
CAT323 10 stk
CAT318M 1 stk

Opphav og kilder: Pressemelding fra Stangeland

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113