23948sdkhjf

Kostbart - men vi investerer i kunnskap

De store anleggene i Bergen skal være utslippsfrie innen 2025 - Svein Boasson AS investerte i ledningelektrisk Liebherr uten at det var krav om det.

Den unike Liebherr-maskinen som tok det første spadetaket i prosjektet med "Nygårdsparken Nedre del" i Bergen, er nok bare starten på en fossilfri maskinpark hos Svein Boasson AS.

–  Fremdeles er dette en kostbar investering, men vi investerer også i kunnskap, fremtiden og egen konkurransekraft, forteller Sigurd Boasson, daglig leder i Svein Boasson.

Ikke vært gjort tidligere

Dette er den første industrimaskinen fra Liebherr-fabrikken hvor hytta er fast montert helt nede på ramma som en standard graver. "Heisen" bak står fortsatt der av tekniske årsaker, men også for å kunne bygge om maskinen tilbake til en industrimaskin med hevbar hytte for annenhåndsmarkedet, forklarer Henning Nyvoll i Leibherr Norge.

Bergen kommune har som vedtatt mål at fra 01.01.2025 skal alle større anleggs- og byggeplasser være utslippsfrie.  Det var ikke et krav fra Bergen kommune at vi skulle ha nullutslipp på dette prosjektet. Det gjøres på eget initiativ forklarer Sigurd som også forteller om et stort klimaengasjement i bedriften med engasjement i Klimapartner Vestland.

- Da vil det ikke være særlig smart av aktørene i bransjen å vente til desember 2024 med å starte omstillingen, sier Sigurd Boasson som ønsker å være i front innen sin bransje på Vestlandet. 

Kunnskap og bistand

Tungt og Anleggsmagasinet har tidligere skrevet om maskinen, kostander og støtten entreprenøren har fått fra Enova, men Boasson har også kommet med i Enova-prosjektet til BKK, Bravida og Cramo. På den måten har mye kunnskap og bistand kommet entreprenøren til gode.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11