23948sdkhjf

Wirtgen om asfaltmaskiner: Kan smelle neste år

Nytt om navn: Hos enkelte entreprenører må to tredeler av asfaltmaskinene byttes ut innen 2022, da kan det nok være greit å være to om det mener dette nye radarparet.

Da Wirtgen Norways salgssjef for Vögele og Hamm, Ole Morten Pettersen, hadde behov for en ny selger, passet det ekstra bra at en av landets mest erfarne på veiutstyr var ledig på markedet.

10 års erfaring

For Jan Ove Laugerud tar nå med seg 10 års Bomag-erfaring fra Normann Olsen Maskin og Hesselberg når han nå starter hos Wirtgen Norway. 

- Vi ville jo gjerne ha en med erfaring fra bransjen, og det blir vanskelig å finne en mer erfaren person enn dette, forteller en fornøyd Pettersen.

Vögele og Hamm

En like fornøyd Laugerud forteller at han skal hjelpe til med salg av Vögele-utleggere og Hamm-tandemvalser. Etterhvert skal han få hjelpe til med John Deere-høvler og Wirtgen-kaldfresere i tillegg.

- Dette blir jo veldig moro da og produktene holder et høyt kvalitetsnivå og det er dette jeg liker å drive med, smiler Laugerud som startet den 1. august hos Wirtgen Norway i Sande.

Tonen er god mellom de to tidligere konkurrentene som nå skal samarbeide om felles mål i samme hus.

Savner den oppsøkende kontakten

Salgsmessig har det gått som forventet hos oss forteller Pettersen, eller helt greit som han kaller det. Det er kun en uke siden de fikk komme tilbake fra hjemmekontor.

- Det er vel det samme hos oss som ellers i bransjen, vi savner å drive oppsøkende kontakt, forklarer han.

Kommer til å smelle

Pettersen og Laugerud knytter begge stor spenning til neste års marked for asfaltmaskiner, og  de mener "det kommer til å smelle".  Et vakuum i investeringer for asfaltmaskiner de siste årene, sammen med det ufravikelige kravet om steg 5 på alle maskinene i vegvesenets kontrakter fra neste år, kommer til å utløse et stort behov i markedet. Kravet skulle egentlig kommet i år, men ble utsatt med ett år.

Noen av de store entreprenørene sitter med en maskinpark hvor tre fjerdeler av maskinene da må byttes ut.  Da er det på en måte godt at Norge er tidlig ute, slik at innbyttemaskinene blir mulig å få selge til andre land, uttrykker de to.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093