23948sdkhjf

Hæhre og Risa vant tunnelkontrakten på E15 Kvitsøy

Arbeidsfellesskapet Hæhre og Risa ANS er innstilt til tunnelkontrakten E15 Kvitsøy på E39-prosjektet E39 Rogfast.

Kontrakten består av en 3480 m lang ettløps tunnel fra Kvitsøy og ned til hovedløpene for Rogfasttunnelen. Tunnelen skal drives med en helning på sju prosent. Andre arbeider i kontrakten er vegbygging, tre bruer og sjøfyllinger. Rogfasttunnelen blir verdens lengste og dypeste undersjøiske vegtunnel.

– Etter en del stang ut i de siste konkurransene vi har deltatt i, er vi svært fornøyd med at ballen nå satt midt i mål. I konkurranse med Kruse Smith Entreprenør AS, NCC Norge AS og AF Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS nådde vi denne gangen helt fram, sier prosjektdirektør for tilbud og marked Nils Smetbak.

622 millioner

Prosjektet har oppstart allerede i september og har en verdi på 622 millioner kroner eks mva, hvor Hæhres del av dette er 55 prosent.

De øvrige tilbudene:
NCC AS 789 millioner kroner
AF Implenia Norge AS/Stangeland Maskin AS 744 millioner kroner
Tilbudet fra Kruse Smith ble avvist

– Vi har hatt en god, konstruktiv dialog og forhandlinger med alle fire tilbyderne, men det var pris og en totalvurdering i henhold til føringer gitt av konkurransegrunnlaget som til slutt gjorde at Hæhre/Risa ble valgt,  sier prosjektleder Oddvar Kaarmo i Statens vegvesen.

Hæhre skal utføre tunnelarbeider og brubygging, mens Risa skal utføre massetransport og deponiarbeider.

Les også: Syv entreprenører interesser i Kvitsøy-kontrakten

Når prosjektet er ferdigstilt, vil Rogfast-prosjektet bli 26,7 kilimeter langt. Prosjektet vil redusere reisevegen mellom Stavanger og Bergen med 40 minutter.

Kilde: Hæhre

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078