23948sdkhjf

Unikt underskilt dukket opp i Skien

Kommunen måtte selv lage nytt underskilt for å varsle lange og lave kjøretøy.

TRAFIKKSIKKERHET: Ved planovergangen ved Borgestad i Skien har det kommet opp et fareskilt med et nytt underskilt.

Det var på denne planovergangen en båttransport ble stående fast i april 2020. Samtidig som sjåføren skulle sjekke hva som hadde skjedd, gikk bommene ned og kort tid etter rammet lokaltoget mellom Porsgrunn og Skien båttransporten midtskips.

I en rapport etter den dramatiske ulykken, trakk Transport & Logistikkforbundet frem mangler ved planovergangen som en mulig årsak. 

I sommer monterte Skien kommune opp et skilt som skal varsle kjøretøy som er spesielt lave at de kan få problemer med å passere planovergangen.

Det er kommunen selv som har laget skiltet, fordi det ikke eksisterer noe lignende som viser slike farer for lange og lave kjøretøy ved planoverganger. 

Til Telemarkavisen sier Finn Jenssen, teknisk sjef i kommunalteknikk i Skien kommune:

– Vi har derfor laget vårt eget, slik at lange transporter med svanehalshenger skal skjønne at det er spesielle forhold ved denne overgangen. Skiltet er brukt som underskilt på «annen fare».

Kommunen sier at de aldri har vært klar over risikoen på stedet fordi veien «alltid» har vært slik der.

Borgestad er en tettbebyggelse på østsiden av Skienselva, på grensa mot Porsgrunn.

Statens Vegvesen har på sine nettsider en oversikt på underskilt som brukes sammen med hovedskilt. I denne oversikten finnes ikke det nye underskiltet som vi omtaler her. Hovedskiltet betyr annen fare, og farens art er angitt på underskilt.

Redaksjonen mener imidlertid å ha sett skilting av problematikken i andre land i Europa og verden, så problemstillingen er nok ikke ny.

Kilde: Telemarkavisen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094