23948sdkhjf

DSV lukter på å kjøpe DB Schenker

CFO Jens H Lund i DSV mangler ikke ambisjoner. Kan danskene bli verdensledende i spedisjon?

LOGISTIKK I VERDEN: Det er danske Shippingwatch.com som melder om tankene til Chief Finacial Officer Jens H. Lund i DSV.

I følge nettstedet har selskapet, som de siste årene allerede har kjøpt seg opp til å bli temmelig svære, ytterligere ambisjoner om konsolidering i bransjen. 

Morselskapet i DSV-gruppen heter formelt DSV Panalpina A/S og er registrert på Nasdaq. Under morselkapet er det organisert i tre divisjoner, DSV Air & Sea, DSV Road og DSV Solutions. Aksjekursen siste 6 måneder har forøvrig hatt en meget pen utvikling.

Og i følge Jens Lund til ShippingWatch, har DSV ambisjoner som inkluderer DB Schenker - om dette selskapet så skulle være interessert i et salg.

Dette kommer tett på at DSV Panalpina A/S akkurat har fullført oppkjøpet av Global Integrated Logistics på 30,2 milliarder DKK fra Agility.  Dermed rangeres DSV i dag å være tredje største konsern/gruppering i bransjen, etter Deutsche Post-DHL og Kühne +Nagel.

Skulle DVS lykkes i å kjøpe DB Schenker, rykker de kjapt opp til førsteplass. Utsiktene er imidlertid så langt beskjedne. Det har riktignok dukket opp rykter i media om mulig salg av DB Schenker, men dette avvises foreløpig bryskt av tyske myndigheter.

Likevel, ting kan fort skje nå. I kjølvannet av den pågående pandemien knaker det i sømmene på verdens forsyningskjeder. Dette kan være et perfekt tidspunkt for de virkelig store ambisjonene.

Kilde: Shippingwatch, Eurotransport, DSV, Nasdaq mfl.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.097