23948sdkhjf

Norges første Hitachi ZW220-7 til Veinor AS

Selskapet har vokst raskt, og har nå tatt enda et jafs med oppkjøp av Bernhardsen Entreprenør AS - nå handler de nytt utstyr.

Det ble firmaet Veinor AS som fikk æren av å motta Norges første Hitachi ZW220-7. Overleveringen skjedde på Langstranda, der hjullasteren først og fremst skal utføre mellomhåndtering av masser.   

Vekst og oppkjøp

Veinor AS er Bodøbasert og ble etablert i 2018. Selskapet har vokst raskt, og har nå tatt enda et jafs med oppkjøp av Bernhardsen Entreprenør AS. Totalt 40 ansatte arbeider i firmaet i dag. Michael Karlsen har vært anleggsleder siden starten og har også lang erfaring som maskinfører.

- Vi kjøpte den usett – basert på brosjyren. Vi hadde rett og slett et ønske om å prøve noe nytt på hjullastersiden, forklarer Karlsen.


Bilde over: Teknisk overlevering og gjennomgang. Foto: Nasta

VA og boligprosjekter

Firmaet har en stor andel kommunale prosjekter, men også en del andre VA og boligprosjekter. Totalt består maskinparken av tre hjulgravemaskiner med hengere, syv beltegravere, en minigraver og tre hjullastere.

19 tonn

Hitachi ZW220-7 kommer først av lasterne i 7-serien fra Hitachi. Den har en egenvekt på cirka 19 tonn.


Bilde over: Maskinen ankommer Bodø. Foto: Nasta

- Størrelsen på maskinen er perfekt for oss, som den største som er lovlig å kjøre på vei. Den vil fungere som en svært allsidig servicemaskin.

- På gravemaskinene våre har vi faste maskinførere, mens det har vært annerledes på hjullasterne – mer variasjon. På den nye lasteren er det mest sannsynlig en av våre lærlinger som vil få mest tid bak rattet til å begynne med, forklarer Karlsen.


Bilde over: Espen Olsen (teknisk sjef Nasta), Michael Karlsen (anleggsleder Veinor AS) og Trond Viktor Meland (Maskinselger fra Nasta). Foto: Nasta

Mye nytt utstyr

Den nye hjullasteren kommer med mye utstyr. «Vi kjøpte med pallegafler, kranarm og avrettingsskuff – selv om det blir ikke så mye på avretting. Men jeg er jo veldig glad i utstyr», ler Michael. «Alt til sitt bruk selvfølgelig, men i og med at selskapet er forholdsvis nytt – så ble det mye utstyr nå. Dessuten kommer hjullasteren til å gå i veldig variert arbeid».

- En ny maskinpark er alltid en fordel i den forbindelse, spesielt i kommunale anbud. Vi har også begynt å kjøpe el-biler, for vi ser jo at det er den veien det går, legger han til.

- Jeg liker Hitachi veldig godt. Men det er klart at siden dette er første hjullasteren i den nye serien er jeg jo spent, smiler anleggslederen.

Kilde: Pressemelding fra Nasta

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109