23948sdkhjf

Klart for nye innsatte i Trondheim

Trondheim fengsel avdeling A er nå gjenåpnet etter ett år med rehabilitering.

Prosjektet har hatt en samlet styringsramme på 176,2 millioner kroner og er gjennomført godt innenfor denne.

På oppdrag fra Kriminalomsorgsdirektoratet er det installert toalett og ventilasjon på 52 celler, mens sentralvakta er oppgradert og besøksarealene utvidet. Samtidig har Statsbygg brukt 140,5 millioner kroner av sine vedlikeholdsmidler til generell oppgradering av bygningsmassen for å redusere fengselets vedlikeholdsetterslep, opplyser Statsbygg i en pressemelding.

Totalrehabilitering som totalentreprise

Prosjektet ble gjennomført som totalentreprise med HENT AS som entreprenør.

Avdeling A ved Trondheim fengsel hadde at stort behov for rehabilitering. Fengselet har høyt sikkerhetsnivå og en kapasitet på 155 plasser.

Før rehabiliteringen begynte ble fengselsbygningen tømt, før bygningen ble strippet innvendig. Et samlet areal på ca. 3.850 kvm fordelt på tre etasjer er nå totalrehabilitert. Flere ombyggingsarbeider som ombygging av besøksavdeling, etablering av avdelingskjøkken og fellesrom er gjennomført. Videre er helseavdelingen ombygget og utvidet, samtidig som kvinneavdelingen har fått fire nye celler.

Vinduer og dører er stort sett skiftet i hele bygget. Ventilasjonssystem ble skiftet ut, oppgradert og etablert i områder det ikke var ventilasjon fra før. Systemet for vannbåren varme, det vil si rørføringer og radiatorer, er skiftet ut. Det samme er alle kabler til elkraft, IKT og sikkerhetssystem. Nå har alle celler fått vask og toalett innlagt. Også tak og fasader er etterisolert og reparert, opplyser Statsbygg

Opphav og kilder: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094