23948sdkhjf

Lyser ut nok en strekning av Bussveien

Tre entreprenører skal velges ut for konkurransepreget dialog om å bygge strekningen mellom Vaulen og Gausel, gjennom Jåttåvågen.

Nå blir jobben med å bygge strekningen mellom Vaulen og Gausel, gjennom Jåttåvågen lyst ut på anbud, skriver Rogaland fylkeskommune.

Selv om kontrakten blir lyst ut, er det en stund til byggestart. Fylkeskommunen har for denne strekningen av Bussveien valgt en kontraktsform som ikke før er benyttet i Bussveien; totalentreprise med konkurransepreget dialog.

De entreprenørene som blir prekvalifisert går videre til såkalt konkurransepreget dialog. Tre firma blir med i denne runden, og så konkurrerer disse tre om å få oppdraget. Det betyr også at den som vinner kontrakten har ansvar for å både prosjektere og bygge.

Omfattende jobb

Strekningen Stasjonsveien–Gauselvågen er en av de mest omfattende bussvei-strekningene. Her blir Bussveien bygd som egen trasé for bussen, med fortau og sykkelfelt på sidene. Strekningen er cirka 2,5 kilometer lang, og går fra Vaulen i nord, inn i Hinnasvingene, før den krysser jernbanen på en ny bru gjennom Jåttåvågen. Bussveien går videre forbi SR-bank Arena til rundkjøringen ved Boganesveien.

– Det er flere ting som blir utfordrende når vi bygger denne strekningen av Bussveien. Blant annet blir det arbeid nær jernbanen, både i Hinnavågen og ved Jåtta. Vi skal bygge kulvert for biler i Hinnasvingene og ved Jåttå. Når vi bygger kulverten i Hinnasvingene er vi tett på boliger. Begge kulvertene forårsaker store inngrep, og trafikken skal komme sikkert fram i hele anleggsperioden. Hensyn til både bilister, kollektiv og de som går og sykler er element entreprenøren må ha gode løsninger for, forteller Stokkeland.

Både de to kulvertene og brua over jernbanen er store konstruksjoner. Mange blir berørte i byggeperioden, både trafikanter, naboer, skoler og barnehager. Når vi bygger lokket over rundkjøringen ved Jåttå videregående skole, blir for eksempel alle som skal til og fra skolen, stadion og arbeidsplasser i området berørt.

Kilde: Rogaland fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078