23948sdkhjf

Linda Marie fra Svalbard: - Da er det ikke bare å ringe verkstedet

GRØFTENS HELTER
“Det beste med jobben min er at den er så variert"

  • Helten: Linda Marie Monsen Vassdal
  • Bosted: Svalbard
  • Maskin: De fleste. Har ikke noen fast maskin, men det blir mest hjullaster, litt gravemaskin, noe veihøvel, diverse lastebiler, mobilkran, og lastebilkran. Det som det måtte være behov for.
  • Linda Marie jobbet for første gang i anleggsbransjen sommeren 2008, og tok fagprøven i 2012. Hun jobber i dag for LNS Spitsbergen AS.
  • Instagram: @maskinfrk

“Jeg er vokst opp på Svalbard, og faren min jobbet for LNS Spitsbergen. Jeg begynte på VG2 Anleggsteknikk på Fauske høsten 2007, og fikk komme til Svalbard på utplassering fra skolen rundt påsketider. Deretter fikk jeg sommerjobb i to måneder, før jeg begynte på VG3 Påbygging til generell studiekompetanse. Sommeren etter ble det ny sommerjobb hos LNS Spitsbergen, denne gangen helt fram til jul, og på nyåret flyttet jeg til Melbu og tok CE/DE, truck og ADR, før jeg begynte som anleggsmaskinfører-lærling i LNS i juni 2010. Fagprøven tok jeg i 2012, så det begynner å bli noen år i bransjen.

Som oppvokst på Svalbard er jeg jo praktisk talt oppvokst på et anlegg. Når jeg var liten pleide jeg å være med pappa å kjøre hjullaster, lastebil og dumper, men jeg hadde egentlig aldri planlagt å bli maskinfører. Jeg gikk først IKT-driftsfag, men trivdes ikke med det i det hele tatt. Så når jeg skulle velge ny vei kom jeg over landslinja på Fauske og tenkte at det hørtes spennende ut. Jeg hadde fordypning i bergverk, og syntes egentlig det artigste med skolen var når vi fikk bore, lade og skyte salver i steinbruddet til skolen. Etter jeg var utplassert, og senere fikk sommerjobb hos LNS, så trivdes jeg så godt i bedriften at jeg tok læretiden som anleggsmaskinfører i stedet for bergverksarbeider. Men det er jo aldri for seint å ta et fagbrev til?

Det beste med jobben min er at den er så variert. Noen dager er det brøyting med hjullaster eller lastebil, andre dager er det massetransport, maskinkjøring, kulltransport, kraning eller fundamenteringsboring. Det er et veldig stort spenn i arbeidsoppgavene som gjør at det sjeldent blir kjedelig.

Jeg husker spesielt et oppdrag som var fundamentering og flytting av ei hytte, seks mil fra nærmeste vei. Alt utstyret måtte fraktes ut med tråkkemaskin og doser, og hvis noe skjærer seg da er det ikke bare å ringe verkstedet.
Jeg syns også det er moro å montere husmoduler med mobilkran. Det er litt som å bygge Lego.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047