23948sdkhjf

Første i Norge: Store Norske leier Cat MH3026 for å rydde opp

Maskinen er leid av Store Norske Gruvedrift AS for 2 år og skal være med i oppryddingsarbeidet i forbindelse med nedleggelsen av Sveagruva.

Den 3. August 2021 ble Cat MH3026 materialhåndterer levert til Svea på Svalbard fra Pon Rental.

Ulik avfallshåndtering

Maskinen skal både rive og sortere søppel etter gruva, og derfor er den utleid med riktig utstyr til jobben: løftemagnet for å sortere ut jern fra betong, betongsaks for å klippe betong og sorteringsklype og sorteringsklo. Materialhåndtereren skal også laste på båt.


Bilde over: En fornøyd maskinfører, Jan Fiskum, i nye Cat MH3026 på Svalbard.
Foto: Jan Ole Løvli, servicemekaniker Pon Equipment.

Nyhet i Norge

Den nye materialhåndtereren kom på markedet i 2021, og Cat MH3026 til Svea er den første MH3026 ut til kunde i Norge. Maskinen er utstyrt med ny teknologi med blant annet 360 graders kamera, hevbar hytte styrt fra joystick og understell med fire støttelabber. Den veier ca 28 tonn og har en rekkevidde på 12,4 meter.

Tilpassede leieløsninger for våre kunder

- Vi i Pon Rental strekker oss langt for å tilpasse leieforholdet for våre kunder. Cat MH3026 er ikke en maskin vi hadde i vår utleieflåte, men sammen med kunden har vi spesifisert et maskinoppsett som var riktig for jobben som skal gjøres, og tok maskinen inn i vår utleieflåte. Dette er tjenester vi kan utføre med Pon Equipment i ryggen, og vi snur oss raskt rundt for å levere det kunden trenger” sier Morten Tarlebø, Rental Operational Manager, Pon Rental Norge.

Kilde: Pressemelding fra Pon Rental

Artikkelen er en del av vårt tema om Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109